dinsdag 22 november 2011

spruitjestatin

Ik had al eens de aardappeltatin uit kookboek "plenty' uitgeprobeerd en bedacht daar een spruitjesvariant op.
Blancheer ca. 500g schoongemaakte spruitjes en snijdt twee bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer ook vast ca. 200g cherrytomaatjes en snijdt ca. 100 g kastanjechampignons in (niet te dunne) plakjes. Carameliseer zo'n 40g suiker in een steelpannetje en giet er een beetje water of lauwe groene thee bij. Zodra het lichtbruin en helemaal vloeibaar is (pas op, ook loeiheet!) bedek je hiermee de bodem van een bakvorm (ik gebruik een siliconen, kan niet lekken). hierover direct de bosuiringetjes, vervolgens de spruitjes die een beetje moeten worden aangedrukt. Ertussen de halve tomaatjes en dat bedek je met champignons. Klop een ei met een scheutje melk, scheut yoghurt, peper, zout en oregano en giet dit mengsel over de groenten. Laagje pittige geraspte kaas en afdekken met bladerdeeg. Bak in de oven op 200°C in ca. 30 minuten en keer om op een groot bord.

3 opmerkingen:

sillie zei

het ziet er heerlijk uit en met al die groentes ook gezond, ik zet m op mijn lijstje hoor, leuk!

Jolanda zei

Oh, ja! Weer eens wat anders dan stamppot! Staat genoteerd.

Suzette zei

Mmm, ik ga dat proberen vegan te maken. Ziet er heerlijk uit!