zaterdag 29 maart 2014

zapp your planet.........

Zapp Your Planet is een themaweek op tv voor de jeugd over milieuproblematiek. Dit jaar gaat het over plasticsoup en daar wordt aandacht aan besteed in het Jeugdjournaal en Klokhuis.
En er is een 'battle' tussen vier presentatoren die strijden om een een werkreis te mogen maken naar Hawaii waar tegenwoordig ook hele eilanden van plastic in de zee drijven. Die presentatoren worden ieder bijgestaan in de laatste ronde door een koppel kinderen die dan ook meegaan op reis. Daarvoor was er de mogelijkheid om je aan te melden via de website van ZAPP maar de programmamakers trokken ook door het land op zoek naar geschikte kinderen. Ze waren enkele weken geleden zomaar (echt, ik heb geen connecties) op bezoek in de klas van zoonlief en pikte hem eruit nadat ze z'n antwoorden op hun vragen lazen. Hij werd geïnterviewd en gefilmd en wij gebeld wat voor een jongen hij is en wie zijn vriend is die hij had opgegeven als maatje.
We mailden en belden nog wat heen en weer en de jongens werden uitgenodigd voor de castingdag vandaag in een scoutinghut bij Soest. Ook wij ouders mochten een heel klein zegje doen en nu is het afwachten tot eind van de week of ze mogen deelnemen aan de 'show' en misschien zelfs op reis naar Hawaii.
Er mag dan ook één ouder mee. (En ik hoop natuurlijk heel erg dat dat de 'groenste' ouder is van de vier ;-)) 

Dat wordt een lange week ondanks de drukte waarvoor ik mijn blogpauze inlaste maar nu toch even moest doorbreken. Duimen jullie met me mee?

2 opmerkingen:

Muggenbeet zei

toi toi, hopelijk komt Hawai eraan.

MN zei

Helaas, geen Hawaii. Er blijken nog veel Zapp-Your-Planet-geschiktere kinderen te zijn in het land. Tja dan maar niet om 5uur opstaan op zaterdag om op tijd in de studio te zijn en dan maar niet 23 vliegen om daar te komen. We gaan ons eens buigen over een heerlijke vakantie'reis' zonder plasticsoup.