vrijdag 4 maart 2016

shiitakes

Oorverdovend stil lijkt het hier. Niets is minder waar. Er wordt nog nog immer groen gedaan. Gekookt, gerecycled, gekweekt, gezeefdrukt op ekopapier en ekokatoen en nagedacht over alle dilemma's die je zo tegenkomt in het dagelijks leven.

Ineens heb ik een puber die Nike, Adidas e.d. supervet cool vindt. Daar deed ik zelf helemaal niet aan mee tijdens mijn eigen pubertijd dus best lastig om me in te verdiepen.
Gelukkig las ik zojuist ergens dat Nike steeds meer gerecycled polyester gebruikt voor sneakers dus wie weet ga ik zelfs nog een keer overstag ;-) Eerst nog even googlen in wat voor een erbarmelijke arbeidsomstandigheden ze gemaakt worden :(

Voorlopig struin ik nog even de kledingruilmogelijkheden en vintagekiloshops af als ik wat nieuws wil. Onlangs na er lang (2jaar!) tegenaan gehikt te hebben eindelijk een paar laarzen en een schoen laten stikken. Dat viel reuze mee. Voor nog geen €10,- weer als nieuw. Het potje crème erbij was duurder.
Het loont dus prima om de schoenmaker te checken op wat jouw reparatie kost.

Verder groeien er hier paddo's. Ik denk dat deze geweldige shiitakes vanavond in het eten terecht komen. Man kreeg dit kweekblok voor z'n verjaardag omdat hobby's en fascinaties best overdraagbaar kunnen zijn volgens een goede vriendin.

Aan inspiratie voor werk en leven geen gebrek.
Nu nog de tijd en motivatie maken om het weer vaker te delen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh, met een beetje geluk wil jouw puber straks enkel nog ethisch verantwoorde "vegan" sneakers ... zo is het hier toch gegaan ;-)
Mooie shiitakes !

MN zei

Niet alleen mooi, ook lekker waren de shiitakes. En bijna 150g.
En die vegan sneakers ga ik eerst zelf eens onderzoeken. Mijn voeten zijn gelukkig uitgegroeid ;-)