vrijdag 15 juni 2018

groen gedoe

Vanmorgen las ik weer eens de klaagzang van een oudere consument die er bij de kassa door de medewerkster erop gewezen wordt om toch vooral zelf een al dan niet plastic tas mee te nemen. “Dat is beter voor het milieu” aldus de caissière.
Daarop volgt het relaas van de verontwaardigde oudere dat de jeugd van tegenwoordig niet weet waarover het heeft en een opsomming van wat er vroeger allemaal beter (voor het milieu) was en waarom de betreffende caissière hem of haar niet zou mogen wijzen op het milieuaspect van het kopen van een plastic tasje omdat ze jong is.

Dit verhaal circuleert al minstens tien jaar rond op internet en wordt steeds weer aangevuld.
Het suggereert dat ouderen niet meedoen aan de gemakscultuur en jongeren zich geen zorgen maken over alles wat 'gewoon' is geworden en daar niets aan doen.
Ik hoop dat het verhaal nu eens zonder het opgeheven vingertje tussendoor herschreven wordt. Het liefst door een milieubewuste jongere.
Verder zou ik willen dat er overal van deze fijne oplettende medewerkers bij kassa's werkten die 'ons' oudere (en middelbare) betweters bij de les van vandaag houden.Voor wie de betreffende artikelen wil lezen twee varianten:
Op facebook en in het Algemeen Dagblad

Geen opmerkingen: