vrijdag 2 juli 2010

ooievaars

Gisteren met zus van Rossum naar Zaltbommel gewandeld. Het was warm maar niet zo heet als vandaag. Er waren opvallend veel ooievaars op deze route te zien met nesten in een electriciteitsmast. En op een hoge achtergebleven schoorsteen zonder fabriek die als een baken stond te pronken in een paardenweitje. Later kwamen we nog een ooievaar tegen die net opsteeg aan de oever van de Waal, maar toen was m'n fototoestel even zoek. In het riet vond ik een babyparasolletje voor een kinderwagen waar eigenlijk niets aan mankeert. Het zag eruit alsof het was weggesmeten of losgeraakt na een woeste struintocht door het dichtbegroeide paadje waar het niet lekker wegwandelt met een kinderwagen. Wij vonden dit wel meevallen maar een kilometer verderop stonden de uiterwaarden helemaal vol met drie soorten distels. Prachtig, maar niet fijn voor blote benen en sandaalvoeten.
In Zaltbommel nog even het Maarten van Rossummuseum en streekmuseum bezocht waar een heel aardige medewerker veel tekst en uitleg gaf over van Rossum, eigenlijk een soort maffiabaas die steden liet betalen om zich niet te laten plunderen en dan zelf lekker de mooiste kasteeltjes en stadshuizen bouwen. Ja ja, we zullen ze nog wel tegenkomen, al die fraaie stulpjes. Mooi hoor Rivierenland.
En het parasolletje is voor de gelukkige baby want het is een chique exemplaartje van zeer zonwerend materiaal. Toch weer iets van onnodig ongebruik / weggooien gered.

Geen opmerkingen: