woensdag 7 juli 2010

receptenboekje

Dit zijn niet zomaar grillige groene vormpjes met gele kloddertjes maar venkel met kaas en anijs uit de oven, één van de lievelingsgerechten van ons alledrie en zoon koos het uit om er een mooi werkje à la Matisse van te maken voor de juf want volgende week is alweer de laatste schoolweek voordat de zomervakantie begint en ze krijgt van alle kinderen een blad met hun lievelingsrecept. Dus man heeft het vanavond klaargemaakt en zoon de venkelknollen goed bestudeerd om ze te kunnen verbeelden.
Nodig: twee à drie middelgrote venkelknollen, flink wat anijszaad, geraspte kaas, het liefst parmezaanse of peccorino en een beetje olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkel in dunne plakken en stoom in 5 minuten licht gaar. Doe dit in de ingevette ovenschaal en strooi er anijszaad en geraspte kaas over. Ca. 15 minuten in de oven. Dit gerecht is erg lekker met gebakken aardappels met rozemarijn en vegetarische worstjes.

Geen opmerkingen: