dinsdag 24 augustus 2010

auto

Tussen de grote hoeveelheid blogs vond ik er ineens weer een hele fascinerende: ecolicious-baby, waarop verslag gedaan wordt door 'Maman Verte' die werkelijk bijna alles zelf maakt. Inspirerend. Ook over autoloos leven. Alweer ruim twee weken geleden heeft man de auto verkocht omdat ie alleen door de keuring zo komen als er weer aan gesleuteld zou worden voor €2000,- en ons gezamenlijk vervoermiddel was dat niet meer waard. Hij werd opgehaald door een autohandelaar met een aanhanger en het deed toch een beetje pijn ondanks dat ik zelf geen auto rij en mijn eigen uitstapjes of alleen met zoon altijd al met het openbaar vervoer ga. Met z'n drieën is dat best kostbaar dus dachten we er nog over om Greenweels te gaan rijden maar met wat gereken bleek dat nog duurder dan de trein dus zijn we nu flink aan het oefenen en alle mogelijkheden van korting, ah dagkaarten en spoordeelwekencoupons aan het benutten.
Afgelopen weekend was het wel een beetje afzien. Geheel zuidelijk Nederland wou naar Amsterdam om Sail te bezoeken en dat kon alleen via Den Bosch omdat station Arnhem grondig verbouwd werd en daar geen treinverkeer mogelijk was. Wij gingen naar Woerden om er met vrienden een fietstocht te maken met ov-fietsen en mochten zowel heen als terugweg staan als sardienen in een blikje. Kan de NS niet net zoals supporterstreinen speciale Sailgangerstreinen verzinnen zodat Woerdengangers gewoon kunnen zitten?
Zou fijn zijn maar we geven de moed niet op. Het is nog steeds vakantie hier dus hebben we nog een dagje met de trein naar Maastricht gepland. Dat is zo'n twee uur heen en twee uur terug. Hopelijk met zitplaats en geen gelal en een goed boek. Het gaat vast wennen dat (milieuvriendelijke) autoloze leven.

Geen opmerkingen: