vrijdag 20 augustus 2010

koffie

Het is hier nog steeds zomervakantie en dan kom ik eigenlijk nooit toe aan mijn eigen hersenspinsels.
Natuurlijk wordt er gewoon gekookt, geknutseld, gelezen, gewerkt op de momenten dat er opvang is en zelfs af en toe ergens over nagedacht. Alleen lijkt er in de grote vakantie geen noodzaak om het vast te leggen. Ik ga mezelf weer op gang helpen. Met koffie. Vorige week kreeg ik van zus haar oude koffiemolen die ook nog van onze grootouders is geweest. Zij heeft nu een nieuwe speciaal voor haar espresso-apparaat en wij nu dit oudje voor ons espresso-apparaat. Voorheen kocht ik daar de gemalen espressokoffie voor maar diezelfde vorige week waren de cafe-OK fairtrade espresso bonen in de aanbieding en de 'oude' voorgemalen koffie lijkt de bodem van het blik te zien dus de bonen zijn bijna aan de beurt om gemalen te worden. Op het pak staat alvast welke smaakervaring ik straks ga krijgen;
"Je proeft karamel en heel vluchtig drop. Licht zuurtje dat de smaken fijntjes accentueert Mooi donker gebrand. Krachtig en mondvullend. Vol romig. Je moet er een beetje op kauwen."
Ik ben benieuwd. Eigenlijk wil ik ook wel 'smaakteksten' schrijven voor verpakkingen van levensmiddelen. Wil iemand me daar werk in geven?

2 opmerkingen:

lieveronline zei

Al lezend ontdekte ik je mooie, inspiratievolle blog!

Mathilde zei

ha marieke, in Gent vragen ze smaaktesters, je krijgt 7 euro per deelname, helaas niet genoeg voor een retourtje.....
http://www.vgsensory.be/sensory_analysis.php/13-nl

Ik vind de stukken van Janneke Vreugedenhil trouwens altijd heel leuk.