maandag 4 oktober 2010

venkelherfstsoep en lauwwarme pastasalade

Op dierendag eten we natuurlijk geen dieren. Dat doe ik toch al nauwelijks, af en toe wat vis en man en zoon af ook en toe wat biologisch vlees. Maar van de verukkelijke venkelsoep en lauwwarme pestopastasalade met tomaat, blauwe kaas en pompoenpitten bleef vanavond geen spatje en kruimel over. Hierbij het recept voor de soep, de pastasalade spreekt al zowat voor zichzelf, daar kan eventueel nog rucola bij maar dat had ik niet in huis.

Venkelsoep met plakjes gebakken portobello:
Fruit een halve gesnipperde ui, stukjes knoflook en zo'n 750 g schoongemaak-te en in stukjes gesneden venkel in een grote pan met dikke bodem. Voeg 50 g risottorijst en anijszaad toe en twee blokjes bospaddestoelenbouillon. Vervolgens 1 liter kokend water en laat ca. 20 minuten koken. Even laten staan en fijn en romig malen met de staafmixer. Ondertussen de plakken portobello besprenkelen met olijfolie en balsamico-azijn en bakken in de gril- of koekenpan. Dien op met de plakjes gebakken portobello en wat fijngeknipt venkelgroen.

Geen opmerkingen: