Dat wil ik niet gebruiken, ik wil alleen vegetarische vetbollen maken en vond een goed recept op de website van Kids For Animals. Helaas had de natuurwinkel geen frituurvet dus kocht ik toch maar niet biologisch maar wel plantaardig vet zonder zout. In plaats van het hele blok vet smelten en de inhoud erdoor roeren wist het vriendinnetje een nog leukere manier van vetbollen maken. Kneden. Ze mixten havermout, rozijnen, graankorrels en zonnebloempitten, klontje vet erbij en kneden maar. Reken maar dat de vogels nu ook een fijn Sinterklaasweekend hebben. Morgen nog een netje erom (een uien of mandarijnennetje) en een zak doppinda's kopen om er slingers van te rijgen dan worden wij vast het populairste vogeltuintje van de buurt.






5 opmerkingen:
Wat een leuk idee! En ook zo slim van jou dat plantaardig vet wile gebruiken!
ik had dat ook een keer gedaan met kokosvet maar ze bleken ze niet te lusten....
als ze aftrek vinden bij jou, doe ik misschien ook weer een poging!
(pfft ik loop 10 dagen lezen achter vanwege stage..)
Ja, na uren turen en gedacht dat de vogels deze bollen niet lekker vonden hebben we een koolmees gezien die heerlijk aan het bolletje zat te knabbelen. Vooral de rozijnen zijn favoriet zag ik. De havermout wordt wel een beetje klef zo.
Dat ziet er gezellig uit.
Een reactie posten