vrijdag 3 december 2010

vetbollen

De hele week stond al op m'n lijstje: 'vetbollen voor vogels kopen'. Dat zei ik vanmiddag tijdens de lunch hardop waarop een vriendinnetje van zoon vertelde dat je die ook makkelijk zelf kan maken met rozijnen, zaadjes en vet want dat staat in haar natuurboek. Nou hebben wij best natuurboeken, ook voor kinderen, maar niet 'dat' natuurboek dus zocht ik op internet naar vetbollenrecepten en vond er velen met rundvet.
Dat wil ik niet gebruiken, ik wil alleen vegetarische vetbollen maken en vond een goed recept op de website van Kids For Animals. Helaas had de natuurwinkel geen frituurvet dus kocht ik toch maar niet biologisch maar wel plantaardig vet zonder zout. In plaats van het hele blok vet smelten en de inhoud erdoor roeren wist het vriendinnetje een nog leukere manier van vetbollen maken. Kneden. Ze mixten havermout, rozijnen, graankorrels en zonnebloempitten, klontje vet erbij en kneden maar. Reken maar dat de vogels nu ook een fijn Sinterklaasweekend hebben. Morgen nog een netje erom (een uien of mandarijnennetje) en een zak doppinda's kopen om er slingers van te rijgen dan worden wij vast het populairste vogeltuintje van de buurt.


5 opmerkingen:

NZ zei

Wat een leuk idee! En ook zo slim van jou dat plantaardig vet wile gebruiken!

anna zei

ik had dat ook een keer gedaan met kokosvet maar ze bleken ze niet te lusten....
als ze aftrek vinden bij jou, doe ik misschien ook weer een poging!
(pfft ik loop 10 dagen lezen achter vanwege stage..)

MN zei

Ja, na uren turen en gedacht dat de vogels deze bollen niet lekker vonden hebben we een koolmees gezien die heerlijk aan het bolletje zat te knabbelen. Vooral de rozijnen zijn favoriet zag ik. De havermout wordt wel een beetje klef zo.

MEKKA zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Tuinatelier Herman en Vermeulen zei

Dat ziet er gezellig uit.