zondag 18 december 2011

bomen

Man kocht de kerstboom en ik drie bomen voor het Groeiend Verzet Bos, een protestbos tegen de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Bleker. Vorige week startte de Partij voor de Dieren dit initiatief met steun van radioprogramma Vroege Vogels en binnen enkele dagen waren er meer dan 20.000 bomen verkocht. Niet lang erna werden alle bomenkopers uitgenodigd deze te komen planten in de buurt van Vianen en werd ons gevraagd om gisteren naar station Culemborg te komen om daar met pendelbussen naar de plantlocatie te worden gereden. Het bos zal een verbinding gaan vormen naar het nabij gelegen ecoduct over de A2. Dieren hoeven hierdoor niet onbeschermd door open vlakte te bewegen. Het Utrechts Landschap zorgt voor de aanplant van de overige 5.000 bomen.
Een heel noodzakelijk 'bos' en door de bezuinigingen op de natuur was het nog maar de vraag of het er zou komen. Beetje zonde van het ecoduct, maar daar maalt dit puberale kabinet niet om. Die verdiept zich liever in spelletjespolitiek over maximumsnelheden en andere onbenullige zaken. Gelukkig zijn er heel veel mensen ongerust en net als ik zelfs met een minimuminkomen bereid hier zorg voor te dragen. Het voelde vooral heel erg goed om bij te dragen aan hele positieve 'aardse' politiek en zo togen man, zoon en ik op pad om onze bomen te gaan planten. Essen, iepen en een Gelderse Roos hebben we toegevoegd aan het nu nog zompige weiland vol staakjes wat over een paar jaar al een schuilplek kan zijn voor kleine dieren. De verkoop loopt nog steeds en in 2012 gaan er op meer plekken boomplantdagen komen. Het was een genoegen om bij de 'aftrap' aanwezig te zijn.4 opmerkingen:

mathilde zei

Mooi!
en goed

Holly Hobby zei

Goed hoor, dat je het persoonlijk gedaan hebt! Ik heb er vandaag ook drie gekocht! Super-actie ;);)
Leuke foto's. Leuk ook voor je zoon om zoiets te beleven. Herinner je je ook nog de nationale boomfeestdagen van vroeger??

Jenny Green Teeth zei

Goeie actie en tof dat je bij erbij was!

Jolanda zei

Wat een geweldig initiatief.