woensdag 21 december 2011

voeroe

Vorige week mat ik mijn voedselafdruk op de website van het voedingscentrum. Leuke en ietwat confronterende actie zo vlak voor de kerst. Nadat je je voedselafdruk hebt gemeten kan je de
Voedsel Goeroe alias Voeroe om een videoboodschap met advies vragen. Dat deed ik maar ergens onderweg is mijn tweet met het resultaat van 1,4 hectare zoek geraakt en ik kreeg de volgende videoboodschap van de Voeroe:

Hartelijk dank Voeroe, nog geen echt advies maar ik denk nu na over mijn koffie en alcoholgebruik. Ik drink veel (biologische) thee en één cappuccino per dag en niet zo veel alcohol maar gemiddeld toch 3 à 4 (meestal ook biologische) glazen wijn per week en ik denk dat ik dat voorlopig ook blijf doen. Daar geniet ik namelijk goed van. Voor de zekerheid heb ik de test nog een keer ingevuld en kom nu op 1,0 hectare. Ik eet normale porties, geen vlees, wel af en toe vis, kook zo zuinig mogelijk, doe (bijna) nooit teveel water in de koker en gebruik 1 (kruiden)theezakje voor een hele thermoskan. Heel soms drink ik vruchtensap en af en toe dus ook een heerlijk glas wijn. Een auto hebben we niet dus boodschappen worden niet 'bijna altijd' maar 'altijd' lopend of met de fiets gedaan. Ik ben dol op zuivel, vooral kaas (probeer er toch niet teveel van te eten) maar probeer ook graag plantaardige recepten uit. Die verpakkingen, dat kan nog veel beter, daar was ik tijdens No-Impact-Week al achter. Ik blijf mijn best doen en met kerst maak ik er zeker geen vreetfestijn van maar ga wel iets heel lekkers en feestelijks maken. Wel ook wat koffie, glaasje wijn en een kaasje maar waarschijnlijk ook de allerlekkerste plantaardige brownies van een recept uit Puur Plantaardig en een beetje aangepast door mij. Of heeft chocola ook een hele hoge voedselafdruk vanwege verweg-cacao-plantages? Dan moet ik maar weer wat leuke groene compensaties verzinnen de komende tijd ;-)

5 opmerkingen:

vlasje zei

Mijn afdruk was 1 ha en als in mij omgeving meer verkrijgbaar was op biobasis en onverpakt, zou ik nog beter scoren. Goeie test!!

Holly Hobby zei

1,4 schaam....

merula zei

ow ik durf niet zo goed......
Maar jij bent wel heel goed bezig hoor!!!!

Jenny Green Teeth zei

Klinkt hartstikke goed, dan heb je die paar wijntjes wel verdiend. Ik heb ook nog wat te verbeteren voordat ik op 1 zit....

mathilde zei

wat een leuke achtergrond heeft de voeroe, het is geen foto, want het beweegt. hoe zou hij dat gedaan hebben met een groen doek?