donderdag 29 augustus 2013

brand

Gisteravond was er brand. Recht tegenover ons huis. Omdat ons huis op het moment helemaal in de steigers staat vanwege een grootschalige renovatie is ons zicht op straat belemmerd en waren wij i.p.v. de eerste misschien wel de laatste die door hadden wat er aan de hand was.
Ik keuvelde nog wat lekker in de achtertuin met de weet vandaag de gehele dag met gesloten deuren en ramen te moeten doorkomen vanwege asbestverwijdering en dacht nog wel dat de achterburen een vuurtje aan het stoken waren. Dat bleek dus een groter vuurtje en de rook ervan was in de wijde omtrek te zien. De straat stond al helemaal vol mensen, er verschenen nog drie grote brandweerwagens, politieauto's en ambulances en alhoewel de toedracht helemaal niet leuk was leverde het een spannender avond op dan met wat er op tv te zien was.
De fotojournalist in mij werd wakker en ik twitterde de lokale krant of ze belangstelling hadden in de foto's maar twee uur later had ik nog steeds nul op het request dus ik denk dat twitter nog niet helemaal hun ding is. Wat ermee te doen? Jullie er mee lastig vallen dan maar! ;-)


Zojuist werd er aangebeld door de politie of wij iets gezien of gehoord hadden omdat ze er nu bijna zeker van zijn dat het brandstichting betreft. Gelukkig is er niemand gewond geraakt maar de schade is enorm.
De AH en Ekoplaza blijven komende dagen dicht en moeten waarschijnlijk hun voedingswaar vernietigen i.v.m. rookvergiftiging. Wat een verspilling.
Zou daar nog iets van gered kunnen worden voor voedselbank of daklozenopvang?

4 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Wat heftig! Ik zag het hier en daar inderdaad gisteren op twitter voorbij komen maar had niet in de gaten dat het zoveel impact had. Hebben jullie nog last van de rook?

MN zei

Nee wij hebben geen last van de rook (gehad). En onze deuren en ramen zitten dicht tot 4uur vanmiddag vanwege de asbestverwijdering en voegenvervanging.
Het trilt er hier op los, dat wel.

merula zei

o jeetje da's toch wel erg spannend zeg als het zo vlakbij is!

sillie zei

nou het weggooien is idd wel zonde maar ja wie zegt dat er geen giftige dampen ofzo zijn vrijgekomen...kweenie...