maandag 19 augustus 2013

strandbeesten en vegetarisch snacken

Soms moet een mens eruit, zelfs in crisistijd, dus schafte ik betaalbare treindagkaarten aan die ook nog eens geldig waren in het R'damse en Haagse OV (en nog t/m 25-8 verkrijgbaar!) en togen wij naar Berkel Rodenrijs om verwend te worden met een heerlijke lunch uit de moestuin en de koks op te halen voor een middagje Den Haag. We bekeken de beelden op het lange Voorhout en kwamen er net op tijd achter dat op het strand bij Duindorp de strandbeestbeelden van kunstenaar Theo Jansen 'uitgelaten' werden en man en zoon hun hulp aanboden deze te verplaatsen. Naast foto's maakte ik ook nog een filmpje.


Daar wordt een mens hongerig van en waar kunnen 4 vegetariers en 1 flexitarier dan beter terecht dan bij de eerste vegetarische snackbar van Nederland. Alle bekende snacks zijn er te krijgen maar dan helemaal vegetarisch en/of veganistisch. Ik nam een broodje 'karma', diervriendelijke shoarma en misschien wel veel lekkerder dan een dieronvriendelijke soarma. Verder werden er een vegabombburger en een vegan 'bacon'burger besteld, bitterballen, kroket gevuld met oesterzwammen en heerlijke frites met veganaise en  homemade pindasaus. Erbij spannende frisdranken waaronder een rabarbersoda. Zolang er geen filiaal in Nijmegen komt wordt dat dus af en toe afreizen naar Den Haag. De Vegetarische snackbar ligt pal aan station Hollands Spoor dus stap uit als je er langs komt en ga heerlijk diervriendelijk snacken want het is erg lekker en maaltijdvullend.4 opmerkingen:

merula zei

o ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig gemaakt naar de vegetarische snackbar! Die bewegende beesten van die kunstenaar heb ik al wel eens eerder gezien, op school zelfs (phoe dat doet die meneer dus al erg lang :)

Rianne van der Waals zei

Wat prachtig die strandbeesten! Filmpje ook gekeken :-) En als ik nog eens in Den Haag ben ga ik zeker eens wat proberen dan die vegetarische slager, klinkt goed!!!

aandewaterkant zei

Zo'n snackbar zou ik nog in de buurt willen...ideaal!

vlasje zei

Theo Jansens beesten zijn fascinerend. Zo'n snackbar zou ik ook graag in de buurt hebben.