vrijdag 6 september 2013

renovatie


Enige weken geleden woekerde de loganbes nog welig en scharrelde cavia Panda er lekker onder en tussen de tuinkabouters. Aan de voorgevel groeiden de witte en een blauwe druif alsof de ranken de hemel wilde bereiken.

Beide planten moesten gesnoeid want de hele wijk krijgt nieuwe kozijnen, ramen, deuren, daken, en sommigen nieuwe keukens, badkamers en wc's.
Eerst werden we omringt met steigers. vervolgens werd overal het asbest verwijderd en mochten we een dag niet in de achtertuin komen en de dag erna niet in de voortuin.


Daarna trilde het huis dagenlang letterlijk uit zijn voegen want die worden opnieuw gevoegd en lijkt het soms wel of er bouwvakkers door het dak zakken. van 's ochtends 8 tot 16.30 uur houden we onze ramen en deuren gesloten voor het stof en de herrie. Ook het muurtje tussen de achtertuinen was aan de beurt om opnieuw gevoegd te worden. .....en toen stortte het hele muurtje in. Ik zat net met gehoorbeschermers te schrijven en kwam er net op tijd achter zodat we onze loganbes en naastgeplantte framboos konden redden. Man haalde de plant voorzichtig van de muur en bond 'm op aan de steiger. De 'voeger' hielp hem daarbij. Ook kregen de bouwvakkers door hoeveel ik om mijn plant(en) geef en de volgende dag metselde en voegde de behulpzame metselaar zo goed en zo kwaad als het ging tussen de ranken door.

De uit de hoek verdreven tuinkabouters keken toe.

Dan is het ook niet zo heel raar dat je één steen vergeet. Maar we vinden het resultaat van een stukje oud met nieuw erg mooi en hopelijk gaat de loganbes er komend jaar weer heel goed op gedijen.

Omdat het weekend is staan alle ramen weer open en heeft man al het stof weggespoeld.
De steiger hebben we een beetje opgeleukt met de gevallen slinger en de vlinderbloemen van de buren kleuren daar prachtig mee.

En we kunnen vast een beetje wennen aan de nieuwe ramen en deuren want die zijn vast anderhalve week te vroeg bezorgd en staan te pronken voor op de stoep.
Ik ben me vast mentaal aan het voorbereiden .
Komende weken is ons huis ook aan de binnenkant van de renoveerders.4 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Wat een geklus in en om jullie huis zeg, kan me voorstellen dat dat behoorlijk wat onrust geeft. Maar als het allemaal weer mooi opgeknapt is (en je planten het weer gaan doen) zal je er vast plezier van hebben!

aandewaterkant zei

Goeie moed en volgens mij wordt het mooi!

Stins zei

Da's zeker een boel gedoe ; groen én niet groen ;-)
Sterkte verder...!

online schilderijen kopen zei

Wat heerlijk dat het allemaal goed gaat!