dinsdag 25 februari 2014

zwartebonenkroketten

Soms heeft een vegetariër heel veel zin in een kroket. Zoon en ik althans en dan doet man mee want hij is de man van de frituurpan (2 a 3x per jaar ;-)). Dan kopen we kant en klare vegetarische diepvrieskroketten en maken we er ovenfrietjes bij want die zijn veel lekkerder dan uit de frituur. Die kant en klare kroketten zijn best lekker maar ook een beetje saai en laten er nou recepten voor kroketten in de Dikke Vegetarier staan. Ik hield me bijna aan het recept. Alleen het ei liet ik weg en ik gebruikte, lekker makkelijk op zaterdagavond, een blikje voorgekookte zwarte bonen ipv zelf gewelde en gekookte. Verder heb je nodig: een fijngesnipperde (rode) ui, gemalen koriander en/of komijn, peper zout en desgewenst wat gemalen rode of cayennepeper voor meer pit. Pureer dit alles tot een mengsel wat makkelijk te vormen is met je handen roer er anders wat fijn maismeel (polentameel) door. Dat maismeel gebruik je ook om de kroketten doorheen te rollen voor een knapperig korstje. Ik maakte er 6 kroketten van die man 2,5 minuten frituurde op 175℃ (bij 3 minuten is de kans te groot dat ze ontploffen). We vonden ze erg lekker maar zoon vond niet dat ze naar kroketten smaakten.

3 opmerkingen:

merula zei

o grappig van die zelfgemaakt kroketten! Lijkt me wel lekker maar geloof niet je ze moeten willen te vergelijken met 'gewone' kroketten.

Muggenbeet zei

Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen. Bedankt voor het receptje.

Anoniem zei

Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to
our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

I hope to see you there soon!