vrijdag 16 oktober 2015

Heel Holland Bakt Plantaardig

We zijn eruit; de nieuwe opdracht voor het TV-programma 'Heel Holland Bakt' wordt:
"Bak een geheel plantaardige taart met producten van het seizoen."
Omdat #HHB een grote voorbeeldfunctie heeft denken we deze keer aan de huidige klimaatdoelstellingen en willen gezonde baksels zonder dierenleed.
Overigens zonder op lekkerheid in te leveren ;-)

Als voorbeeld experimenteerden we vast met een verjaardagsdesserttaart (voor zus!) met een frisse pompoen-citroenvulling en een feestelijke en smakelijke perentoplaag. Maak een niet te zoet deeg van 150g bloem, 65g harde kokosolie, 2el basterdsuiker, een snufje zout en 50ml rijstemelk en bak 10 minuten met een nepvulling (bv bonen) op 180 ℃ en nog eens 7 á 8 minuten zonder de vulling. Vul met pompoen puree van ca. 500g zachtgare oranjepompoen, rasp van de schil van 1 citroen, sap van dezelfde citroen, een scheutje lekkere kruidenthee en ca. 65g lichte basterdsuiker. Daarover een dun laagje romige soyayoghurt en de plakjes peer in een mooie cirkel. Bak nog ca. 35 minuten in de oven.
Laat afkoelen en eet als dessert bij de verjaardag van je zus, neef, moeder, beste vriend of ….. Iets anders vieren mag natuurlijk ook. Smakelijk!

Geen opmerkingen: