donderdag 3 juni 2010

de kruidenridder en de Efteling

Is naar de Efteling gaan wel een verantwoord uitje? Niet zo heel erg dacht ik maar toen ik zus vertelde dat ik erheen ging met zoon, vriendje, zusje en hun moeder vond ze dat ik het positief moest bekijken. Met z'n vijven in één auto, een eigen vnl. biologische lunch mee en de liefste uitjeswens van zoon vervuld die het er al weken over heeft sinds we de AHkortingskaarten volgespaard hebben. Het was studiedag wat betekent dat kinderen een snipperdag hebben terwijl meesters en juffen één of andere leuke workshop doen en het teamgevoel versterken.
De bewuste ochtend pas verteld wat we gingen doen om van te voren een gewone nachtrust te hebben zat zoonlief gelukzalig te grijnzen en vervolgens vol ongeduld te wachten tot we gingen en alles zat mee. Stralend zomerweertje maar niet te warm. En een gewone doordeweekse dag zodat we nergens lang in de rij hoefden te staan om in attracties te kunnen waar je in de zomervakantie waarschijnlijk uren voor moet inplannen. Na alle meegenomen versnaperingen (waaronder bosbessenmuffins, zie recept frambozenmuffins en verander frambozen in bosbessen) gezwicht voor een ijsje waarvan het plastic schatkistje nu dienst doet als afval-schatkistje voor de kruidenridder van onderstaand 'wegwerpbeeld'.
We verkeren namelijk nog helemaal in sprookjessferen.
De kruidenridder is gemaakt van een leeg kruidenflesje, dopje uit een diksapfles, mijn oude verdroogde contactlenzen, stikkerrand overgebleven van de voetbalstikkers en twee ijsstokjes die het zwaard verbeelden, vastgehouden door een plantenbinddraadje dat te kort werd afgeknipt en niet meer voor de plant gebruikt kon worden.

Geen opmerkingen: