zondag 19 september 2010

gele zondag





Gele paprikasoep:
Rooster ruim 1 kilo gele paprika's 30 minuten in de oven op 200°C en keer ze halverwege.
Doe ze in een kom en dek af met een stukje plastic (bijvoorbeeld het zakje waar de paprika's inzaten voordat ze bij het plasticafval gaan) Het velletje gaat er nu makkelijk af en (wat lastiger) verwijder de zaadjes. Schil 1 grote aardappel en snijd in blokjes. Breng aan de kook met twee groentebouillontabletten voeg de paprika in stukjes toe. Ook een beetje verse tijm (en eventueel knoflook in stukjes, maar dat deed ik vandaag niet) erbij en niet langer dan 10 minuten laten koken. Pureer met staafmixer als het iets is afgekoeld en dien op met vers geraspte oude geitenkaas. Beter nog dan meteen opdienen is de soep enkele uren voor het eten te maken en gewoon weer op te warmen vlak voor het opdienen. Dan wordt de smaak intenser. Lekker met Turks brood, suikermaiskolf en tsatsiki.

Geen opmerkingen: