woensdag 8 september 2010

jam, pudding en een gezette hand

Vanmorgen dronk ik espresso ipv cappuccino want dat kost wat minder moeite. Ik kreeg zo'n twee uur geleden namelijk een 'brace' aangemeten door de ergotherapeut met de melding het ding maar meteen niet meer af te doen de komende twee weken, alleen tijdens het douchen. Ik heb al maanden pijn in m'n pols en sinds de vakantie, waar geen computer te bekennen was (hoezo rsi?), pijn in gehele hand en nu zelfs ook in m'n linkerhand. Eerst werden er foto's gemaakt om te kijken of er reuma/artrose te zien zou zijn maar dat was niet het geval en de huisarts dacht nu aan peesontstekingen en verwees me door. De ergotherapeut vond eigenlijk dat ik een spalk nodig heb om mijn gehele hand te laten rusten maar dan kan er ook niets meer geschreven/getypt worden. Dus nu probeer ik dat met 'zwachtel' waarvan de klittebanden allemaal te lang zijn en flapperen. Misschien moet ik daar een mooi 'kousje' voor maken, het ziet er nu wel heel erg ziek uit.

Zoon dacht gisteren ook dat hij ziek was en ik haalde hem wat eerder van school. Het was meer een beetje algehele (school?)moeheid en een dipje dus na eerst even lekker te zijn bijgekomen op de bank heb ik hem aan het werk gezet om me te helpen pudding met rode bessensaus te maken. We begonnen met de standaardcustardpudding (zie pakje) maar vonden dat toch een beetje saai en voegden daar ca. 50g geraspte kokos aan toe en lieten het opstijven in een mooie rozenvorm. Het idee voor pudding kwam eigenlijk omdat de supermarkt rode bessen in de aanbieding had en op het doosje stond dat ze gewoon uit Holland kwamen dus vond ik dat het toch wel kon zo eind zomer, mmm, bessensaus. Nu had ik alleen nog geleisuiker in huis dus het werd bessenjam. Die is ook heel lekker op brood. En zoon was supertrots en vandaag niet 'ziek' meer.

2 opmerkingen:

Mathilde zei

Ha marieke, dat moet vervelend zijn; die pijn. Maar eigenlijk past dat ding heel erg goed bij je pleisterjurk, als een soort chique handschoenen :-)

groet M.

MN zei

Wat opmerkzaam, de link naar mijn pleisterjurk, dat had ik zelf niet gezien. Alweer lang geleden dat ik die maakte. Ik ben er nu over aan het nadenken.
Marieke