donderdag 28 april 2011

groene-asperge-pizza en rabarber-crumble

gisteravond had mijn hand na de nodige rust wel weer zin in kneden en werd een pak pizzamix met wat water en olijfolie het deeg, een blik gepelde tomaten met flink knoflook, oregano, peper en zout de saus en een bos groene asperges (4 minuten gestoomd, blancheren kan ook), wat gehalveerde zwarte olijven en oude geraspte kaas het beleg. 20 à 25 minuten in de oven op 220°C.

Erbij maakte ik salade van veldsla, rucola, trostomaatjes, blauwe druiven en wat blauwe kaas. Dressing van olijfolie, balsamico, peper en zout. En omdat we grote eters zijn en ook mijn vader mee-at, ook nog een simpele soep erbij van een blik gepelde tomaten (geblenderd), restje pizzasaus, 2 kruidenbouillonblokjes, ½L kokend water (waren de asperges in gestoomd) en bascilicum. ca. 8 minuten koken en op het laatst een lenteui in fijne ringetjes erdoor.

Rabarber willen man en zoon alleen eten als het heel erg lekker is dus voor wie alle rabarberrecepten van afgelopen receptenbloggers nog niet heeft gelezen hier mijn variant van rabarbercrumble:
Snijd zeker een pond rabarber in stukjes van ca. 1 cm en meng met 40g rietsuiker en een zakje vanillesuiker. Doe in een ovenschaal.Maak deeg van 75 g boter of margarine, 75 g rietsuiker, 100 g meel en 50 g havervlokken. Kneed dit snel tot rullig kruimeldeeg en verdeel over de rabarber nog wat zonnebloempitten erbij en bak 20 minuten in de oven op 200 °C.
(tijdens het voorverwarmen van de oven voor de pizza!)

Geen opmerkingen: