donderdag 7 april 2011

win een melkpaklampenkapje

Na onze workshop ontwerp een lamp die we gaven op zoon's school eind februari bleef ik maar denken aan hoe mooi het licht kan schijnen door een melkpak. En zo ben ik af en toe aan het experimenteren met lege pakken, scherpe mesjes, gaatjestang en restjes katoengaren van toen ik nog dacht te gaan haken en breien. (Dat denk ik nu overigens alweer, gaat ook gecombineerd worden met gebruikte verpakkingen...)
Het waren er al een stuk of wat maar twee daarvan leuk en mooi genoeg om te laten zien en verder mee te gaan werken en eens kijken of het een kleine collectie kan gaan worden met natuurlijk wel allemaal unica's want ik ga er geen machine voor uitvinden. De kapjes hebben alleen nog een hangend fittinkje met spaarpeertje nodig en dan kan zo'n melk- of yoghurtpak aan het tweede leven beginnen.

En dan nu terugkomend op de titel van dit stukje; win een melkpaklampenkapje: GROENGEDOE is jarig en geeft het groene kapje (foto 2) weg aan degene die de leukste reactie op groengedoe achterlaat en het zou leuk zijn als je dan ook volger wordt.

ps: t/m donderdag 14 april reageren, vrijdag 15 april kies ik de winnaar.

6 opmerkingen:

SewNatural.eu zei

cool lampenkapje!

Anoniem zei

Ten eerste gefeliciteerd met de verjaardag van groen gedoe. En dit lampenkapje zou erg leuk hangen bij mijn lampenkappen van 'melkglas'

Groet van Jet ( zag je update via LinkedIn )

Anoniem zei

Mooi gelukt! Ik ben net toe aan een nieuwe lampenkap, mijn Tord Boontje is erg vuil geworden en die van jou zou een prima vervanger zijn :)

Unknown zei

eigenlijk meer witgedoe, wat een mooi idee!zou je nog een foto toe willen voegen hoe je het opgehangen hebt?

Ik win graag je mooie kapje, maar Anoniem en Marleen is ook aan een nieuwe toe, dus... in ieder geval voel ik me geïnspireerd!
groets, Renata

Unknown zei

Heej, had ik hier een paar dagen geleden niet ook iets geschreven? Als eerste meen ik zelfs. Ik zie niks, heb ik iets fout gedaan of is mijn (enigzins kritische) reactie weggehaald?

Hoe dan ook: De kapjes zijn leuk, dat zo'n melkpak hergebruikt wordt ook. Het valt helaas in het niet bij het extra energieverbruik dat deze kapjes opleveren. Het meeste licht wordt door de kap geabsorbeerd en kan dus geen ruimte verlichten. Leuk, maar zeker niet groen of zuurzaam!

MN zei

Beste Hens, geen eerdere reactie ontvangen, heb m'n mailbox nog even goed nagekeken. Maar deze reactie begrijp ik niet, waarom reageren als u helemaal niet in creativiteit, schoonheid en nadenken over hoe de wereld kan worden vormgegeven door hergebruik van dagelijks afval gelooft? Zit u thuis in het donker of enkel verlicht door een computer?

In mijn lampenkapjes passen heel goed spaarzame peertjes.
Morgen gaat het kapje naar......, Nog een paar uur om te reageren!