woensdag 4 mei 2011

het 'Doppertasje' (flesjes 2)

April was vol zomerse temperaturen dus werden er heel wat liters water gedronken.
Hopelijk was dat kraanwater want het beste drinkwater komt hier bij ons Nederlanders zomaar uit de kraan. Wat een ongelofelijke luxe. En toch kopen we met z'n allen enorme hoeveelheden water in plastic flessen die van hot naar her worden getransporteerd om ze in de supermarkten te krijgen. Niet alleen slecht voor onze portemonnaie, ook het milieu lijdt onder al dat onnodige plastic en brandstofverbruik. Laten we daar in Nederland vast mee ophouden en alleen nog water uit de kraan drinken.

http://www.wetapwater.com/nl/home.html
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=Drinkwater
http://www.allesduurzaam.nl/
http://www.greenjump.nl/Blog/post/2010/07/08/
http://www.genoeg.nl/nieuws/kraanwater-op-de-kaart

Koop bijvoorbeeld nog 1x een mooi duurzaam flesje voor je water die goed schoon te maken is en steun daarmee meteen allerlei drinkwaterprojecten in landen waar die ongelofelijke luxe niet zomaar uit de kraan stroomt.

http://oneforone.nl/water/
http://www.tapngo.nl/
http://www.dedopper.nl/

Ik ging zelf voor die laatste. De Dopper, mooi vormgegeven met 2 schroefdoppen waardoor die dop ook als 'glas' te gebruiken is. Een enkel nadeeltje is dat het flesje wat groot is en niet zomaar in elk tasje past. Dus bedacht ik een oplossing: het Doppertasje, als een soort pijlenkoker draag je het met je mee. Ik maakte er twee op proef en gaf ze ook meteen weg als verlate verjaardagscadeautjes (met doppers) aan twee rasechte kraanwateronderwegdrinkers.
Als de testresultaten positief zijn zal ik echt aan de slag gaan met de Doppertasjesproductielijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

leuke tasjes
maak je ze nu in produktie?

Zo ja heb ik belangstelling

MN zei

Beste Anoniem,
Dat was ik zeker van plan maar morgen wordt ik geopereerd aan mijn rechterhand en onderarm en kan dan voorlopig (misschien wel drie maanden) niets produceren. Eind deze zomer ga ik er hopelijk weer mee aan de slag.

Anoniem zei

Ha, zie je, had ik het toch goed onthouden! JIj maakt(e) doppertasjes!

A.s. vrijdag heeft mijn Jongste Meidje een feestje, en zij +vriendinnen mogen dan een eindje gaan lopen. Ik heb nog een aantal oude spijkerbroeken en weer genoeg inspiratie (van jou ;) om tasjes voor het flesje water (geen dopper, dat niet) te maken. Groentjes (zelf bedacht :), MArleen