vrijdag 27 mei 2011

DWZI..........


(klik op de plaatjes om ze te vergroten)

Ruim een week geleden ben ik geopereerd aan rechterpols en onderarm. Er is een deel van een pees uit mijn onderarm gehaald als materiaal voor een nieuw polsbandje. (Dus ik ben zelf ook 'recyclebaar'!) De operatie heeft ruim twee uur geduurd en ik bleef een nacht in het ziekenhuis. Thuis kreeg ik een zwelling in de vingers en het bovenste stukje hand en kreeg ik 's avonds laat nog een antibioticakuur om acuut mee te beginnen. Gelukkig niet terug het ziekenhuis in maar dagen slapen en slapen in eigen bed. Koorts en zwellingen zijn nu over, vingers nog wel enigszins geel. Ik lees een stapel boeken waarvan man er een paar op goed geluk uit de bieb heeft gekozen. Toevallig gaat het verhaal wat ik nu lees over een man die linkshandig is en een man die ontwaakt met een willoze rechterhand.
Ik moet rusten, nog een week of 4/5 met die klomp rechtergips. Toch kriebelt het alweer, ik wil tekenen, kan al behoorlijk tandenpoetsen met links en met een boel inspanning een boterham smeren. Daarvoor kreeg ik applaus van zoon vanmorgen. Het liefst zou ik nu een mooie comfortabele mitella maken van een mooi stofje maar dat is wel erg lastig met alleen een linkerhand.

'Deze week zag ik', DWZI is een vrijdag-initiatief van maandagdaandag en roosrustenregelmaat.

10 opmerkingen:

mathilde zei

ha marieke,
goed om wat van je te horen en te zien!
misschien ben je na 5 weken oefenen met links net zo handig als met rechts!

trouwens, over handig gesproken: die man van jou heeft toch ook geen twee linkerhanden, hij kan zelfs met de naaimachine overweg. kan hij niet een mooie mitella maken? (van de pleisterjurk?)
lieve groet van M. te R.

Anne-Jo zei

Dat lijkt me lastig! Sterkte ermee! Misschien ben je straks wel ambidexter!

Schone Vrouw zei

Veel beterschap, wat vervelend voor je dat je zo acuut aan de antibiotica moest.

En het is trouwens een goeie opmerking van Mathilde, maar misschien moet je je zoon eerst vragen :)

Esther Duijzer zei

Sterkte er mee!✗✗✗ Essie

Jolanda zei

Je krijgt ook applaus van mij! Wat goed dat je doorzet, en dat die mitella gaat er dus ook zeker komen.

Roos zei

Ben ontroerd dat je man zo lief boeken voor je heeft gekozen...
Beterschap! en succes met aftellen :-)

Daan zei

wow applaus inderdaad en sterkte!

Gaby zei

Beterschap!! Hopelijk kan je gauw weer tekenen en lekker op je gemak een boterhammetje smeren. Nu met links?!!...chapeau!! Ik ben zo verschrikkelijk rechts dat ik soms vergeet m'n linkerhand te gebruiken (tot grote ergernis van m'n moeder: 'twee handen gebruiken!!'..hahaha)
Sterkte ermee!

MN zei

Dank voor alle lieve en opbeurende reacties. Ik heb een mooi sjaaltje gevonden als mitella, toont een stuk leuker als dat lapje uit het ziekenhuis.

kronova zei

beterschap! gewoon blijven oefenen met links. Ik kan zelf links en rechts schrijven. was links maar dat mocht niet op de lagere school.
Goed idee van dat sjaaltje!