zondag 22 april 2012

dag van de aarde 2012

De Dag van de Aarde kreeg vandaag alle aandacht van Milieudefensie in Sonsbeekpark Arnhem. Rondom het bezoekerscentrum en het Watermuseum was een eko-snuffelmarkt waar producenten van duurzame waar hun producten verkochten en lieten proeven. En organisaties als Wereld Natuurfonds, Natuurmonumenten, Partij voor de Dieren, IVN presenteerden zich met hun lokale afdelingen en activiteiten. Ik liep er nog geen kwartier toen een onweer losbarste. Gelukkig niet voor lang zodat ik maar heel even hoefde te schuilen en de koffie van de mobile espressobar Puur Koffie kon proberen. Mmmm. Jammer dat we hier niet met een delegatie Stoere Vrouwen Arnhem stonden. Ondanks het wisselvallige weer was het druk bezocht en hadden we meer bekendheid kunnen vergaren. Volgende keer beter. Met een pak eko-extravol-pannenkoekenmix van de Sonsbeekmolen in de tas op naar de volgende markt in het park;
Hip en Handgemaakt. Leuk, helaas veel boven mijn budget. Gelukkig maak ik alles zelf ;-)

Ik was eigenlijk van plan om de aardperen te gaan poten, dat leek me een toepasselijk klusje voor vandaag. Morgen nog maar een vervolg op de Dag van de Aarde.
En overmorgen en overovermorgen en altijd eigenlijk 'vier' ik wel een beetje de Aarde.

2 opmerkingen:

De Verdubbeldame zei

Aardperen! Dan kan jij me vast vertellen hoe je die lekker klaar kunt maken. Ik heb een tas aardperen gekregen maar heb ze nog nooit eerder gegeten, laat staan klaargemaakt.

MN zei

De aardpeer kwam al een paar keer eerder aan bod op groengedoe:

http://groengedoe.blogspot.com/2012/01/aarpeertaart.html
en
http://groengedoe.blogspot.com/2010/11/stoomschotel.html
en
http://groengedoe.blogspot.com/2010/11/inspiratie-aardpeer-spruitjes-idee-en.html