maandag 11 juni 2012

oranje

Gisteren op tv en vandaag op de wekkerradio de berichtgeving over de verbazing van de Oekraïners over het Nederlands gedrag en de uitdossingen rondom de voetbalwedstrijden aldaar. Nee geen groot gefeest beladen met prullaria gemaakt door kinderhandjes in lagelonenlanden van milieubelastende materialen om het EK mee te versieren bij de Oekraïners. Geen supermarktoorlogen in wie de leukste, raarste en winstgevendste rariteiten aan de man brengt.
Het is daar namelijk veel en veel te arm om je druk te maken over een zingende buddy hier, sticker daar, geluksvogeltje op je koelkast en een gele kaart voor je boodschappen.
Misschien zouden ze daar nog wel het vrolijkst worden van een voedselbon.
Ik hoop dan ook dat 'oranje' zo snel mogelijk verliest zodat er zo min mogelijk oranjeprullen hoeven worden bijgemaakt en we binnenkort weer verlost zijn van de rotzooi en geluidsoverlast op de voetbalavonden.
Of …….. we zouden ipv  plastic vlaggetjes en partytenten met z'n allen voortaan oranje bloemen moeten gaan zaaien. Dan doe ik mee. (En heb dat al een beetje gedaan maar de Oostindische kers bloeit nog niet.) Ongewild ontkom ik natuurlijk helemaal niet aan de oranjegekte.
Naast bovengenoemde rommel uit supermarkten die zoon toch bijna dagelijks krijgt (?) heb ik zelf nogal wat oranje dingen om me heen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi oranje, ook bij jullie! EN een kennis vertelde over een potje goudsbloemen van de bloemist, als je die zaait voor over 2 jaar, ben je op tijd oranje! Mijn Schone Man heeft jammergenoeg een hekel aan die plant, mijn randje in de moestuin (goed tegen luis, schat), is er na een jaar rigoureus uitgegaan, en dat wil wat zeggen, want het zaait zich als onkruid :)

merula zei

haha ja maar dat is anders! Ik erger me ook aan die oranje prullaria die toch ongezien je huis binnenkomt omdat zoon het idd overal krijgt.... Maar dit vind ik wel een lek overzichtje!