donderdag 27 september 2012

lezen

Mijn nieuwsgierigheid naar China is door mijn reis nauwelijks gestild, eerder aangewakkerd.
Zo las ik gisteren 'Mayling, Moeder van het Chinese volk' van Lucas Zandberg, een historische roman over
de ambitieuze vrouw van één der laatste bestuurders voor Mao. Ze ging de geschiedenis in als één van de machtigste vrouwen van de wereld maar haar faam raakte in de vergetelheid. Alhoewel ze er zelf helemaal niet naar leefde streefde ze naar hervormingen op het gebied van gelijkheid en democratie. Alleen de vrouwen-emancipatie in China werd wat vooruitgeholpen door middel van wetten en ze kreeg heel wat Amerikaanse steun voor elkaar tijdens de tweede wereldoorlog en Japan in oorlog was met China. Ik las het boek in één ruk uit, het voordeel van met verhoging en met dikke schuurpapieraanvoelende keel in bed liggen en net niet ziek genoeg om constant te slapen. Mooi en meeslepend. Lezen!

2 opmerkingen:

merula zei

Ik ben helaas niet zo'n lezer. Ik kom heel vaak gewoon niet door boeken heen op een of andere manier. Ik wacht op de film ;)

Ik heb een keer zo'n blauwe glimmende kever voor de neus van een bidsprinkhaan gezet (was in Frankrijk). Potverdikkie dat was ook heftig om te zien! Het beestje werd heel rustig, keurig en zorgvuldig opgevreten. Het geluid kun je er zelf ook wel bij voorstellen?

Beterschap nog!

Anna zei

Ik ben dol op biografieën, en dit lijkt me een bijzonder verhaal. Wat geweldig dat je reis je nòg enthousiaster heeft gemaakt! Ik zou er ook graag ooit heen gaan, 't staat op het lijstje.
Beterschap enne....geniet ook maar een beetje van je 'cocoonen' in bed als het kan!