vrijdag 9 november 2012

... en zoete bonbonnetjes

Maandag is de meester van zoon jarig en dat moet gevierd. Zoon wilde graag bonbons voor 'm kopen maar mijn suggestie ze zelf te maken vond ie gelukkig nog veel beter. Omdat het weekend al een beetje volgepland is sloegen we vanavond maar meteen aan het experimenteren. Vanmiddag had ik al wat voorwerk verricht en enkele recepten gelezen en vergeleken. We moesten het doen met wat er in huis was.

Wel 10 a 15 minuten 100g gedroogde abrikozen, 50g dadels en 50g rozijnen in heet water of nog veel lekkerder in venkelthee. Snijd daarna in kleine stukjes. Rooster intussen 35g zonnebloempitten en meng deze in een kom met 65g lijnzaad en 30g cacaopoeder. Roer de stukjes fruit erdoor en pureer alles met de staafmixer. Als het te droog is voeg er een beetje van de venkelthee waarin het fruit welde door. Je hebt nu een soort van 'deeg'. Doe dit in bonbon- of ijsblokjesvormpjes, druk goed aan en zet in de koelkast om het wat stijver te krijgen. Na 10 a 15 minuten druk je de bonbonnetjes voorzichtig uit de vormpjes (gaat vrij makkelijk met siliconenvormen) en rolt ze voorzichtig door geraspte kokos.
Mijn kleine 'top'kok was heel geconcentreerd aan het werk en oefende flink de snijtechnieken die hij ziet in allerlei kookprogramma's op tv. We vonden nog een echt bonbondoosje tussen de knutselspullen en gelukkig paste niet alle bonbons erin zodat we het eindresultaat goed konden proeven en keuren. Zo, die meester die boft maar, ze zijn vurukuluk!


5 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Klinkt goed! Denk een beetje aan de gezondheid van de meester en neem er gewoon maandag avond wat mee ;-)

merula zei

nou daar zal de meester vast heel blij mee zijn, mjam!
Er groeide ook nog een blauwe plek op m'n knie trouwens! (maar die was van een echte valpartij!)

Mathilde zei

Super!

sillie zei

wauw zien er fantastisch mooi en lekker uit.

aandewaterkant zei

Heerlijk, die zelfgemaakte dinges!