vrijdag 16 november 2012

hagedissen

Om de ziel onder mijn arm een beetje tegemoet te komen en mijn groene verhaal van een wat andere invalshoek van input te voorzien bezocht ik afgelopen weekend de jaarlijkse presentatiedag van de organisatie RAVON. Ik leerde er via allerlei lezingen in een collegezaal van de universiteit over reptielen, amfibieën en vissen al dan niet bedreigd met uitsterven en over de exoten in het bijzonder. Het thema was 'grensoverschrijdend'. Het programma was erg interessant en leerzaam maar om één of andere rede lukte het me (dit keer) niet om met deze of gene een interessant gesprek te beginnen. En ik denk dat biologen, onderzoekers, vrijwillige natuurbeschermers en liefhebbers niet van gezond eten houden. Het was er in ieder geval niet te krijgen. Intens vieze thermoskankoffie en witte broodjes met (vast zelfs geen biologische) ham waren er wel. Gelukkig was het maar 10 minuten fietsen om thuis vegetarisch, gezond en lekker te kunnen lunchen en fietste ik daarna weer terug om de rest van het programma te volgen. Nou ben ik nog wat aan het 'na'denken over grensoverschrijdende thema's en hebben zoon en ik hagedissen getekend. Reptielen, amfibieën en vissen vinden we namelijk allebei geweldig.

5 opmerkingen:

MamaNatuurlijk zei

Klinkt interessant. V.w.b. de broodjes, dat merk ik ook heel vaak. Gezond is blijkbaar toch nog wel bijzonder.

Liefs MamaNatuurlijk

sillie zei

ja idd ...vaak zijn er zelfs geen vega-maaltijden , ook op schoolreis van mijn 14 jarige dochter niet, en werkelijk op alle zogenaamde broodjes gezond zat vlees-beleg, moest ze er zelf maar af peuteren.

Anoniem zei

Een gat in de markt? Of een kwestie van een laag budget bij RAVON?

Wat een interessante bijscholing, en de tekening is goed gelukt! Ik ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen :)

merula zei

jammer dat het dan niet helemaal zo was zo als je gehoopt had....
Wel leuke tekeningen, dat dan weer wel...

Elma zei

Leuke tekeningen! Jullie hebben allebei talent hoor. Jammer van de lunch, ben met je eens dat het heel vaak alleen wit broodjes zijn met ham. Misschien heeft Schone Vrouw gelijk!