donderdag 22 november 2012

schoen zetten

Alhoewel zoon's tweede jaar is ingegaan met weet van het geheim van Sinterklaas was hij zeer verontwaardigd dat ik het schoenzetten wou afschaffen. Dat snap ik natuurlijk best en eigenlijk vind ik het ook heerlijk om 'm te verassen en verwennen met kleine leuke of lekkere cadeautjes maar om daar nu in het weekend om zes uur voor gewekt te moeten worden.........
Na wat gebakkelei zijn we overeengekomen dat de weekendschoen wordt afgeschaft en op zondag- en donderdagavond de traditie in ere wordt gehouden en zo zijn we allebei tevreden en worden we hopelijk alleen nog doordeweeks vroeg wakker. Het onderwerp zette in ieder geval aan tot creativiteit. Alle schoenen werden zo gezet dat geen enkele Sint er meer omheen kon. Vervolgens diende ze als scheepsvloot om de gehele collectie autootjes van woonkamer naar trap over te varen en omdat die niet allemaal tegelijk in die schoenen pasten kwam ook de deurmat er nog aan te pas als vlot vol auto's.
Daarin zagen man en ik in onze beroepsdeformatie direct een kunstwerk.
Vanavond wordt de schoen dus weer gezet om het eerste chocoladelettertje van het jaar in te doen. Dankzij een campagne van de Groene Sint zijn er sinds dit jaar alleen maar eerlijke en in de toekomst ook nog eens alleen maar duurzame chocoladeletters te koop. Met Ekoplaza tegenover ons is dat lettertje hier al allebei. Ik denk dat ik ook m'n schoen er maar bij zet.

2 opmerkingen:

merula zei

joehoe wat een leuke foto's! Foto 1 daar kan de sint toch echt niet omheen! De collectie auto's is ook geweldig.

maarnietvangrijs zei

Ha ha, geweldig kunstwerk!! Oh en geloven in sinterklaas en schoen zetten staan volledig los van elkaar natuurlijk. Niemand gelooft hier in huis maar iedereen zet zijn schoen. :-)