vrijdag 11 januari 2013

walvisjes

Een maand geleden kreeg ik van zus Sint een pakje origamiblaadjes en een voorbeeldboekje om waterdieren te kunnen vouwen en nu probeer ik een onderwaterwereld te creëren van papier. Dat valt nog niet mee. De instructies zijn niet al te duidelijk en ik moet me af en toe flink inhouden om er geen origamipropje van te maken. Ware lessen in geduld zijn het. Gelukkig had man afgelopen weekend zomaar zin om me te assisteren en hij kwam wel uit de beschrijving van de 'whale'. Ook bezat hij het vermogen om het aan mij uit te leggen en zo waren er dus twee papieren walvisjes. Man vindt dat ie nu geen tijd meer heeft om zijn maquettebouwersinzicht bij mijn origamigepruts in te zetten dus stoei ik nu met de goudvis en de karper. Daarna zijn de zeeschildpad, kogelvis, dolfijn, het zeepaardje en het schelpdier aan de beurt. De instructies van de octopus zien er nog heel erg als abracadabra uit. We zien het wel of die ook aan de beurt komt. Bij deze verklaar ik 2013 als het jaar van de zee en het geduld.6 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Goed idee 2013 het jaar van de zee maar dan wel vullen hoor, anders wordt het zo'n zielige bedoening! Ik heb er alle vertrouwen in dat jij dat kan :-)

Sas zei

Dat is pas een goed voornemen voor 2013!
xxSas

Unknown zei

geduld..... tja wil ik ook wel meer van :)

MamaNatuurlijk zei

Wat leuk zeg zo'n onderwaterwereld. En origamipropje hihi.

Liefs MamaNatuurlijk

merula zei

wow goed bezig zeg! Het lijken ook echt walvissen. Ik ben benieuw naar je andere creaties. Ik heb trouwens wel een keer een garnaal ge-origamied bedenk ik me nu!

mathilde zei

2013: het jaar van het propje!