dinsdag 5 februari 2013

zoete aardappel, pastinaak en kikkererwtensalade

Poeh, druk hier, nauwelijks tijd om te bloggen en al die andere leuke blogs bij te houden.
Maar een mens moet natuurlijk wel gewoon gezond blijven en lekker (zoveel mogelijk biologisch) blijven eten en dus koken als je portemonnaie ontoereikend is om dat in een restaurant te doen dus maakte ik van de week zoete aardappels met pastinaak uit de oven.
Erbij een vurrukkullukke kikkererwten (uit blik) -salade met roergebakken witte kool, gele paprika, stukjes quorn (helaas op het moment nog alleen in de VS veganistisch verkrijgbaar) en een dressing van yoghurt, olijfolie met bieslook.
Hoe maak je die heerlijk knapperige pastinaak en zoete aardappels?
Schil twee pastinaken en twee grote zoete aardappels met de dunschiller en snijd ze in evendikke plakken. Spreidt ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel licht met olijfolie (Ik doe dat door mijn rechterduim op de fles te houden, zo verspreid de olie goed terwijl het geen oliebad wordt. ;-) Daarover peper en zout. 25 a 30 minuten in de oven op 200℃ en smullen maar. Net friet maar dan een pietsje anders.

4 opmerkingen:

merula zei

m ik weet niet of ik het er nou lekker uit vind zien.... Maar dat is het vast en zeker wel!

MN zei

Eh ja, de foto's zijn wat te geel, sorry jongens, zal volgende keer m'n best weer doe het er appeteitelijk uit te laten zien. Maar het was wel heel lekker dusssss.

mathilde zei

hahaha, ja, styling maakt de man en het eten..of zoiets. Voor het fotograferen van eten kun je goede tips en heel veel inspiratie halen bij

http://photo-copy-ann.blogspot.nl/
kennen jullie vast

merula zei

weet je wat er morgen bij ons op het menu staat?
dit niet zo heel erg smakelijk uitziend recept van deze foto! Ik ben benieuwd :)