vrijdag 22 maart 2013

aardbeienkokostaart

Deze week zag ik een aardbeientaart in de Allerhande en kreeg ineens heel veel zin om de (nog niet zo heel erg aanwezige maar hopelijk nu toch wel erg spoedig komende) lente (en m'n verjaardag) te vieren. Er stonden alleen wel erg veel eieren in het recept en die eet ik wel biologisch maar liever niet teveel dus veranderde ik het recept naar een heerlijke plantaardige variant.

Meng 350 zelfrijzend bakmeel, 1tl wijnsteenbakpoeder, 55g geraspte kokos, 100ml zonnebloemolie, 100ml sojamelk en 100ml vruchtensap. Verdeel dit mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20 minuten in de oven op 170℃. Laat deze bodem ietwat afkoelen en smeer in met een beetje jam. Bedek met stukjes aardbei (500g) en ca. 70g grofgehakte walnoten. Hierover komt nog een sausje van ca. 100 ml zonnebloemolie, ca. 100g gehakte kokoscreme en 100g basterdsuiker en bak dit nog 20 a 25 minuten in de oven. Genoeg voor 16 flinke vierkante porties.
Alweer schoon op natuurlijk maar ik verlekker me nu in kookboek Veg! die ik kreeg van man en hoop op warmer weer om de geweldige groene zwanengieter van zoonlief te gaan gebruiken.

7 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Jarig vandaag?
of gisteren???
GEFELICIFLAPSTAART!!!

merula zei

o ziet er lekker uit hoor. Boek en gieter zijn ook leuk. Enne dus een gefeliciteerd met je verjaardag alsnog of alvast.

Elma zei

Gefeliciteerd! De taart ziet er heerlijk uit... jammie :-)
En de zwanengieter is echt geweldig.

Anoniem zei

Proficiat! Een lekker kado en een mooi kado, wat lief van je mannen. Ik heb nog wijnsteenzuur in de kast liggen, om te gebruiken bij het bierbrouwen, maar dat is vorig jaar nog niet zo gelukt... Ik denk dat ik het beter aan de aardbeienkokostaart kan besteden :)

MamaNatuurlijk zei

Dat ziet er heerlijk uit! Van harte gefeliciteerd!

Liefs MamaNatuurlijk

sillie zei

oh veg is lekkerboek he :-)

Elske zei

Dat ziet er echt lekker uit zeg! :)