maandag 20 mei 2013

pinkstermaandag moestuinmaandag

Vandaag geen excursie naar de schooltuinen want het is Pinksteren. Tuindag is het wel. Of liever gezegd tuinweekend. Gisteren hadden we een feestje van vrienden met heerlijke taartjes in de volkstuin. Toen wij nog in Rotterdam woonden hadden we daar ook een tuin met huisje. De tuin die wij hadden is nu de meest truttige volkstuin die je je kunt voorstellen maar de meeste tuinen daar zijn paradijsjes dus mijn heimwee naar Rotterdam is weer flink gevoed. Vandaag dus maar weer een goede poging hier te aarden en ik plant her en der een kerstomatenplantje die ik meekreeg voor thuis. En er lag spannende tuinpost op me te wachten. Zonder afzender.
Bij de augurkenzaadjes ging wel een lichtje branden. Ik heb ze meteen gezaaid. Net als pronkbonen, ronde spinazie en vast wat winterwortels. Dankjewel anonieme groentezaadjespostverstuurder ;-) Van het zaaigoed in de kweek(wc)rolletjes is alleen de kaneelbascilicum opgekomen en de meloen en pompoen. Eigenlijk heb ik voor die twee laatsten geen plek meer dus die gaan waarschijnlijk de voortuin in.




6 opmerkingen:

Mathilde zei

Altijd heerlijk om jullie te zien, en genieten van de tuin kan gelukkig altijd en overal, dat zie je aan je blog

Anoniem zei

Wat een heerlijke cake-jes. Leuk dat je ook aan het moestuinen meedoet, ik ben heel benieuwd hoe de ervaren schooltuin in het Nijmeegse zich gaat ontwikkelen, wij zijn hier nog een beetje aan het pionieren (bij de nieuwbouw van de school is er een tiende van de moestuin-ruimte overgebleven en de tuin is nu voor de klas gezamenlijk).

merula zei

pronkbonen en kaneelbasilicum?? Dat klinkt leuk! Leuk al die zaadjes en plantjes.

Unknown zei

Dat ziet er superlekker en prachtig uit!

Sacha zei

Altijd leuk: zaadjes post! Je bent lekker bezig :).

Helena zei

Ziet er super vrolijk uit die viooltjes op de cakejes. Ik hoop dat de zaadjes via de post je helpen aarden. Heel belangrijk, toch?