maandag 21 november 2016

Groene quinoasalade en zoete aardappel kokossoep

Dit maal was mijn basis voor een hele sfeervolle hardloopwedstrijd; de Zevenheuvelennacht.
Omdat die loop start om 7 uur 's avonds en het met volle maag niet echt lekker loopt at ik al om een uur of 4. Ik had bedacht een pastasalade te maken maar een blik in de koelkast en voorraadkast deed me iets anders bereiden. Ik maakte een zoete-aardappel-kokos-curry-soep en een quinoasalade met noten, avocado en andere groene groenten en op die plantaardige koolhydraten en vetten heb ik prima gelopen. (zie volgende blog)
Zoete aardappel kokossoep

Fruit een grote gesnipperde ui, een stuk fijngestampte verse gember en twee à drie geplette tenen knoflook in wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg toe: snufjes garam masala, kurkuma, komijn en wat mosterdzaad. Hier voeg je zo'n 700g zoete aardappels, geschild en in blokjes, aan toe en laat nog een paar minuten doorbakken. Dan een liter groentebouillon erbij (ik had bouillon van bioblokjes met basilicum) en laat een kwartiertje zacht koken. Pureer met de staafmixer en voeg 400ml kokosmelk uit een blikje toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog een paar minuten doorkoken. Dien op met evt. wat kleingesneden bosui of fijngehakte koriander.

Quinoa salade met noten, avocado en andere groene groenten

Maak een dressing van een beetje agavesiroop, citroensap, olijf-, sesam- of notenolie, peper, zout, sumak of za'atar en wat geroosterde sesamzaad. Voeg daar aan toe: twee fijngesneden bosuitjes, drie fijngesneden stengels bleekselderij, een halve komkommer in blokjes, twee grote of vier kleine avocado's in blokjes, een handvol gehakte en even in een koekenpan geroosterde noten (walnoten, paranoten en kokossnippers bijvoorbeeld) en voorgekookte quinoa. (Ik gebruikte 150g droge volkorenquinoa die je in ca. 10 minuten kookt.) Hussel goed door elkaar en voeg daar nog wat rucula aan toe vlak voor het opdienen.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen: