vrijdag 16 april 2010

M

Mijn kind heeft nog nooit een McDonald’s van binnen gezien en geeft geen kik als we langs zo’n grote gele M rijden, het zegt hem niets en z’n hersenen maken geen stofjes aan die zeggen dat ie nu vet, afvalvlees en smaakversterkers wil eten. Toen man dat laatst eens tijdens een borrel vertelde werd dat zielig gevonden.

Er bestaan dus meningen die ervan uit gaan dat het zielig voor een kind is niet deel te nemen aan het klakkeloos verorberen van ongezond voedsel, waarbij ook nog eens een hoop dierenleed vanwege de bio-industrie en milieuvervuiling door vernietiging van regenwouden om al die arme dieren van voedsel te voorzien en de gigantische berg afval van de verpakkingsmaterialen waarin de burgers, frieten, salades en weetiknietnogmeer producten van de junkfoodketens gestopt worden om ze na vijf minuten weer weg te gooien omdat alles dan weer op is, te pas komt.

Ik ben lange tijd in de naïeve veronderstelling geweest dat iedereen het liefst wil dat ons kroost zo gezond mogelijk door het leven gaat en ik heb  ‘snoepeten’ dan ook altijd gecombineerd met groenten, fruit en volkorenvezels. Zoon vindt daardoor een pannenkoek met spinazie en kaas eigenlijk nog lekkerder dan één met stroop of suiker. De meeste vriendjes niet helaas, daar gaat geen spinazie in. Vanavond komt er een vriendje eten die het liefst patat of pizza eet dus gaan we proberen of een hamburgermaal ook zo verantwoord en biologisch mogelijk kan met vegetarische burgers, ovenfrietjes en salade en toch heel erg lekker.

Het ging erin als een happymeal.

Geen opmerkingen: