dinsdag 13 april 2010

soufflé met knolselderij

Ik heb een groenteabonnement op vitatas en er zaten twee knolselderijen in het pakket. Normaal maak ik van de groenten waar ik niet zo vaak mee kook soep maar dit keer werd het soufflé. Na het schillen bleef er zo'n 700 g knolselderij over die in kleine blokjes 15 a 20 minuten gaargekookt werden. Daarna fijngemalen met de staafmixer samen met een gesnipperd uitje, de eierdooiers van 4 kriel-eitjes (de eiwitten heel stijfgeslagen apart gehouden), een grote kop hete melk, een restje parmezaanse kaas, klont boter, peper en zout. Met een spatel het eiwit erdoor geschept en dan moet het eigenlijk in een ingevette souffléschaal maar de siliconen rondetaartbakvorm deed het ook alhoewel iets te laag en een minder appetijtelijke foto. 25 minuten in de oven op 200 graden Celsius en het was zowaar lekker. Kan goed met een frisse groene salade met appel.

Geen opmerkingen: