vrijdag 15 april 2011

en de winnaar is ...........

Wat een leuke dag. De zon schijnt en ik ga een 'prijs' weggeven ter ere van een jaar bloggen, het lampenkapje van een hergebruikt melkpak (in dit geval een yoghurtpak).
Dank voor de reacties.
Het zou goed combineren met 'melkglas' (Jet), is meer 'witgedoe' (Renata), 'cool' (Sewnatural) en kan een 'Tord Boontje' vervangen. Dank je wel Marleen voor zo'n mooi compliment.
Dat streelt niet alleen mijn ego maar geeft zin en moed verder te produceren. Het kapje is dus voor jou.
En voor wie zelf aan de slag wil, je hebt een snijmat, scherp mesje, gaatjestang en naald en draad nodig en voor het ophangen heb ik de volgende instructie getekend:

Ik ga natuurlijk niet voor de reactie van Hens die vindt dat ik helemaal niet 'groen' en 'zuurzaam' (typefoutje?) bezig ben. Dit is nou precies de rede waarom ik GroenGedoe ben begonnen. 
Inspireren ipv verdedigen. 
Hoe vaak ik niet de vraag heb gehad: "Waarom draag je wel leren schoenen als je geen vlees eet?". Ontelbare keren. En waarom stelt iemand zo'n vraag? Als degene die wel keuzes maakt het niet perfect doet hoef je dan zelf niets te doen? Ik roep graag discussie op met wat ik doe of beweer maar graag wel met openingen naar nieuwe mogelijkheden. 

3 opmerkingen:

Unknown zei

Typefoutje idd.

Mij gaat het er om dat de besparing door hergebruik van het melkpak dubbel en dwars teniet gedaan wordt doordat het veel licht afvangt. Het verlies van licht wordt op geen stukken na goedgemaakt door het hergebruik van het pak. Je boert dus achteruit! Dat is toch niet de bedoeling? Het is dus ook geen kwestie van nóg meer doen, maar om het juiste te doen.

Ik ken de schoenenopmerking maar al te goed, het is idd vreselijk irritant als niets-doeners jou gaan zitten aanspreken dat je nog meer zou moeten doen.

MN zei

@hens OK bedankt voor je reactie we weten nu hoe je erover denkt. Man heeft met een lichtmeter (luxmeter) lichtopbrengst op zijn werktafel van de lamp met melkpaklampenkap gemeten ivm oude lampenkap en bleek dat de lichtopbrengst 23% meer was. Tel uit je winst.

Anoniem zei

MArieke, op mijn blogje 'Schone Vrouw' kun je een foto vinden van je lampje (http://schonevrouw.blogspot.com/), dat inderdaad heel veel licht doorlaat. Dat komt door de grotere stukken die er uitgeknipt zijn, denk ik. Op de foto is dat ook wel te zien. Ik heb op mijn slaapkamer laatst een berkenbasten-lampje opgehangen, waar heel weinig licht van komt. Dat is dik materiaal én heel vast gevlochten.

En zo'n melkpakkenlampenkapje is ook voor sfeer bedoeld, niet overal in huis wil je evenveel lichtopbrengst hebben!

@schoenenvraag: Heel veel mensen gaan gedachtenloos door het leven, en de schoenenvraag is volgens mij regelmatig een manier om de aandacht van de dagelijkse keuzes die mensen zelf maken af te leiden. Ik koop ook bananen uit Costa Rica, maar geen boontjes uit Egypte. DAn ga ik voor de diepvriesvariant. En ik koop steeds minder spulletjes bij de Action, die lagen prijzen kúnnen bijna niet. Maar wel nog T-shirts bij de Zeeman, die in Filippijnse (geloof ik) dorpen de lokale naaisters steunen door voor hun kinderen een school op te zetten. Krijgen de kinderen onderwijs en lopen ze niet op straat, terwijl moeder werkt.

Maar we weten zoveel niet....