donderdag 17 november 2011

vleersok

Uit de bieb 'Maak je eigen Troetels' meegenomen en zoon wou meteen aan de slag met het vleermuisje. Maar om daar nou een heel t-shirt voor te offeren, zoals in het boek staat? Het patroontje paste precies uit een oude sok en we vonden nog een lapje vilt in de kast voor de vleugels. Voor de vulling gebruikten we de restanten van de 'isolatie' (eko-watten) van één van de klimaatexperimenten op school.
De oogjes werden extra spannend met oranje knoopjes ipv witte en het vleermuisje mocht niet alleen maar een streepje als mond maar een beetje lachen beval zoon.
Hij heeft het patroontje uitgeknipt maar naaien wilde hij nog niet proberen. 'Volgende keer' beloofde hij, want alle knuffeltjes uit het boek wil hij graag maken en er zelf ook nog een paar bij verzinnen. Iemand tips hoe je een jongen van acht (en ietwat ongeduldig) leert naaien?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een tip heb ik niet, maar om eerlijk te zijn: Ik vind die van jullie véél beter!!

merula zei

hihi geen idee!
wel een heel leuk resultaat zo!

maarnietvangrijs zei

Wat een supercoole vleermuis!! En wat een leuk kind heb jij, geweldig toch dat ie überhaupt wil leren naaien, komt vast helemaal goed!

Jolanda zei

Wow!

Anoniem zei

Wat een leuke vleermuis is het geworden. Tip voor je zoon te leren naaien, bedoel je met de hand of op de naaimachine? Met de naaimachine kan je met een proeflapje en mooi gekleurd naaigaren je zoontje bijzondere patronen die op je naaimachine zitten laten stikken. Ziet er leuk uit en raakt hij er een beetje vertrouwd mee. Met de hand kan je je zoontje laten rijgen met rijggaren. Tenminste dat werkte voor mijn dochter zo, mijn dochter was wel ouder een jaar of 12 toen ik haar achter de naaimachine die patroontjes heb laten naaien. Groetjes dreadlocks

Maaike zei

Mijn eerste naaiprojectjes waren met de hand zakjes maken voor de spelletjesdozen (rummy, scrabble etc) Gewoon twee mooie lapjes en die met dun katoenen breigaren met festonsteken vastzetten. Ik geniet er nu nog steeds van!