zaterdag 25 februari 2012

mueslirepen

Vanmorgen maakten zoon en ik mueslirepen. Uh, koeken. Een klein beetje naar een recept uit 'Lisette's Luilekkerland' maar vanwege andere ingrediënten en hoeveelheden flink aangepast.
Meng in een kom 250 g havervlokken, 100 g tarwemeel, 25 g zonnebloempitten, 25 g pompoenpitten, snufje zout en een snufje bakpoeder. Week 50 g lijnzaad in een kop kruidenthee. Snijd 250 à 300 g dadels en gedroogde abrikozen in stukjes en kook zo'n 10 minuten in een kop lekkere kruidenthee. Voeg wat thee bij als het te droog wordt. Laat even afkoelen en pureer met een staafmixer. Voeg bij het droge meelmengsel 70 g zonnebloemolie, het geweekte lijnzaadpapje, 50 g rijststroop, 3 grote eetlepels appelmoes en de dadel-abrikoosmoes. Roer goed door tot een dik hanteerbaar deeg en verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak 20 à 25 minuten in de oven op 180°C. Snijdt repen of stukken als de koek nog warm en zacht is en laat afkoelen. Lekker voedzaam snoepgoed.

3 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ze zien er lekker uit! Maar nog best veel werk zeg.

sillie zei

ziet er heerlijk uit, k ben dol op koeken met iets van havermout erdoor...idd ook lekker om als tussendoortjes mee tegeven aand e jeugd naar school enz.

tijdtussendoor zei

Daar was ik naar op zoek, dank je voor de tip!