donderdag 1 maart 2012

nieuwe spullen

Soms kun je je heel tevreden voelen over een 'belangrijke' aanschaf. Ik was al een poosje op zoek naar het spel SET!. Niet nieuw maar tweedehands. Eindelijk gevonden op marktplaats maar het werd niet om de hoek aangeboden en zou met de pakketprijs van de post nog net zo duur worden als nieuw in de winkel. Na wat heen en weer gemail wilde de aanbiedster het doosje wel versnijden in de hoeken zodat het een plat pakketje werd en de prijs heel erg redelijk.
Vandaag kwam het aan en zo keurig gesneden dat man het met zijn maquettebouwhand en oog het binnen een mum van tijd weer in elkaar gelijmd had alsof het nooit losgesneden was geweest. Als nieuw. En voldoet toch geheel aan mijn ideaal en streven tot hergebruik.
We hebben het meteen gespeeld en het is erg leuk. En hopelijk gaat het ook meewerken om zoon's automatiseringsproblemen te trainen. Hij heeft namelijk ernstige dyslexie en add wat ervoor zorgt dat hij ondanks zijn intelligentie heel erg veel thuis moet oefenen om de zaken zoals spellen en lezen, rekenen, ordenen en strategiƫn bedenken onder de knie te krijgen.
En hoe fijn is het als dat oefenen ook kan met het spelen van spelletjes.
Maar er moet natuurlijk ook worden bewogen en gesport. Dat is voor zoon dit jaar vooral voetbal en het seizoen is nog lang niet voorbij. Helaas begonnen de voetbalschoenen al ernstige slijtage te vertonen en scheurde de rechterschoen uit. Zoon opperde nog dat ie dan best voortaan met links kon gaan schieten maar dat ging zelfs mijn idee over duurzaamheid te ver. Gelukkig herinnerde ik me ineens een gesprek met een moeder op school over dat verkopen op marktplaats de laatste tijd niet zo goed liep en dat ze helemaal geen biedingen kreeg op de voetbalschoenen van haar zoon. En laten die mijn zoon nou heel goed passen.
We mochten ze zo hebben en zoon heeft ze meteen uitgeprobeerd met de training en denkt daar zaterdag wel mee te gaan winnen.
Het is weer gelukt om de aarde een klein beetje minder te belasten met geen 'nieuwe' spullen aan te schaffen. Jammer voor de economie ;-)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Na, ik was vandaag in onderhandeling over een mozaikspel maar dat paste ook net niet door de brievenbus. Ik vroeg of ze het dan zonder doos wilde versturen maar heb nu nog gauw even gemaild, wat een goed idee!

merula zei

haha ik vind het ook een super idee om die doos te versnijden (de marktplaats mevrouw vond het misschien een beetje raar :)
Wij hebben het spelletje ook en ik vind het heel leuk om te doen. Je kan soms zo lang zitten turen op zoek naar een set. Hopelijk vind je zoon het ook leuk en helpt het hem.