woensdag 5 december 2012

het surprisejournaal

Het was even heel druk in mijn hoofd, veel te druk om er nog bij te kunnen bloggen.
En ik was ervan overtuigd dat het anders moest, dat GroenGedoe meer diepgang moest hebben.
Maar ja, als je 'fans' je dan maar gaan bellen met de vraag 'wat er aan de hand is?', en je ervan kunnen overtuigen dat je gewone dagelijkse kost al diepte genoeg heeft, wordt het tijd de schade in te halen ;-)
Tijd voor het Surprisejournaal nu we weer bijna van het Sinterklaasjournaal verlost zijn.
Vorig jaar had vooral man zoon geholpen met z'n schoolsurprise, deze keer mocht ik meedoen. Zoon trok in de klas het lootje van één van z'n vriendjes die erg van voetbal houdt. We hadden nog een tas vol voetbalplaatjes en bedachten dat die goed gebruikt konden worden voor een soort papiermaché-vorm maar dan zonder maché want er zit al lijm op de plaatjes. We bliezen een grote ballon op en begonnen te plakken, het leek goed te lukken maar ineens, BENG, weg ballon en geen ballon meer te bekennen in huis. Gelukkig vond ik een ietwat lekke zwemband in de kelder. Nog net niet lek genoeg om steeds even vorm te houden bij het opblazen en we plakten dat het een lieve lust was. Een laagje of 6. Daarmee is de vorm vast en heeft geen lucht meer nodig. Een subtiele snee in de zijkant is de 'ingang' geworden. De achterkantjes van de stikkers werden meteen verwerkt tot vulmateriaal in de papierversnipperaar en op het papier waarop het bijhorende gedicht staat na is er niets 'nieuws' gebruikt voor deze 'voetbalkrans'.
Het cadeautje erin helaas wel. De marktplaatsverkoper van een mini-lego-voetballer wou maar niet in prijs zakken tot het in de klas afgesproken maximum van €3 dus zwichtten we voor een nieuwe raad-maar-wat-het-is-mini in de speelgoedwinkel.

 Thuis moeten we nog even wachten want ons Sinterklaasfeest vieren we zaterdag. Op zoon's verlanglijstje staat o.a. een Surprise omdat hij graag thuis ook lootjes wil trekken.
Nu wilde ik al heel lang de slang voor 'm afmaken waarvoor we een stapel oude sokken van de teengaatjesdelen hadden ontdaan. Ik vulde de slang met de gehele inhoud van een oud kussen en maakte er een 'surprise' bij. Van het gedicht wat er nog bij moet maak ik dan meteen een uitnodiging om volgend jaar echt te beginnen met lootjes, surprises en gedichten. We zijn dan allemaal oud genoeg dus het kan.

Ps: toegift om het weinige bloggen goed te maken; Tussen de sokken die tot slang verwerkt zijn lag het nog niet geblogde sok-handschoen-knuffel-inktvisje gemaakt na het zien van een documentaire over het van kleurverschieten van inktvissen in allerlei verschillende situaties. Vandaar die rode en groene draadjes. Zoon tekende het ontwerp en ik mocht hem helpen met de uitvoering.
3 opmerkingen:

mathilde zei

gelukkig, daar ben je weer!! leuk is dat als je samen dingen kunt maken, van voetbalplaatjes en sokken

Gewoon Greet zei

Blij dat je er weer bent!
Ik vind die surprise voor dat
voetbalvriendje erg leuk gevonden!
liefs

Rianne van der Waals zei

Lekker bezig geweest, ziet er allemaal leuk uit. Fijn Sint-weekend!