vrijdag 28 december 2012

aardpeermuffins met frambozensaus

Ik vond zowaar nog aardperen in een bloempot in de tuin en verzon er een voorgerecht bij voor mijn familiekerstdinertje.
Muffins van rijstmeel, aardpeerpuree, bosui en wat blauwe kaas met een hartige frambozensaus.
Pureer ca. 300 g geschilde en in 10 minuten gekookte aardpeertjes met 80 ml zonnebloemolie en 80 ml (soya)yoghurt en voeg daar peper, zout, een bosui in ringetjes en naar smaak een beetje sterke blauwe kaas kruimels toe. Hierdoor roer je 250 g rijsmeel (ik had kleefrijstmeel maar denk dat 'gewoon' rijstmeel luchtiger wordt) en een half zakje (= ca 10 g) ekobakpoeder. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Ik nam de muffins kant en klaar mee en warmde ze nog even op in de oven en bereidde terplekke de frambozensaus.
Breng een half bakje (diepvries)frambozen aan de kook met een scheut donkere balsamico en een koffielepel pectinesuiker. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en voeg (gedroogde) basilicum en peper en zout toe. Schep rijkelijk over de muffins op een mooi bordje.

Geen opmerkingen: