woensdag 19 december 2012

schoenmaatjes

De school van zoon doet dit jaar mee aan de actie schoenmaatjes van edukans. Vrolijke schoenendozen vol met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed worden verstuurd naar kinderen in kansarme gebieden. Dus beplakten we een doos (van schoenen van man met maat 47 ;-) met allerlei mooie reststukjes inpakpapier en stikkertjes om het er feestelijk uit te laten zien. Aan de binnenkant een mooie tekening en een pasfotootje van zoon  zodat de ontvanger er een gezicht bij heeft. We kozen ervoor dat het een cadeau wordt voor een jongen tussen 7 en 9 jaar oud. Erin zitten nu nieuwe en bijna nieuwe pennen, potloden, gum, puntenslijper, kleurkrijtjes en potloodjes, een puzzeltje, een knuffeltje, een spelletje en een pak schriften die de aardig mevrouw van de Hema nog vond in het magazijn nadat ik overal bot had gevangen.
Zoon vond het prima om twee leuke cars-auto's uit eigen collectie te doneren en ik vond in de voorraadkast nog een heerlijk stuk biologische zeep. De tandarts, waar we deze week toch even moesten zijn doneerde een primadeluxe tandenborstel en tandpasta, dankjewel!
En, al stond het niet op het lijstje, ik bedacht me dat ik nog een paar prachtige en nauwelijks gebruikte sandalen had liggen die misschien ook wel erg geschikt zijn voor een jongen van 7 of 8. Ik hoop dat we de juiste dingen hebben ingepakt en dat het kind wat het krijgt er echt wat aan heeft en er erg blij van wordt.

3 opmerkingen:

merula zei

super leuke actie!! Ik zag het bij mama natuurlijk ook al. Helaas zijn er niet zo heel veel inleverpunten. De dichstbijzijnde van ons is Eindhoven en dat is een half uur rijden. Leuk idee om er een foto bij te doen!

aandewaterkant zei

Dit kende ik niet...warme wensen voor jullie!

Anoniem zei

Ik ken het wel, wij hebben het vorig jaar gedaan, vond het erg leuk om te doen. Ik hoorde van vrienden in het onderwijs dat de mensen van Edukans alle dozen weer open maken en de boel herverdelen. Omdat er ook dozen bij zijn waar niet heel veel in zit (zwarte school, ieder geeft naar vermogen).