vrijdag 21 juni 2013

oerrr

Natuurmonumenten probeert alle kinderen naar buiten te krijgen, de natuur in. En als die kinderen dan niet weten wat ze daar moeten doen, bijvoorbeeld omdat ze dat nooit geleerd hebben achter de tv, computer en nintendo, dan kan je inspiratie opdoen en je aanmelden bij OERRR. Speeltips, activiteiten, opdrachten op kaarten, noem maar op. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk en meldde zoon meteen aan, want zelfs wij kunnen nog best wat tips krijgen om buiten te gaan doen, zoals bijvoorbeeld; 'Spring eens over een slootje'. Maar dan willen we er niet zo uit komen te zien als het jongetje op de poster die OERRR wil. Zoon en ik zagen die posters overal hangen en hadden er los van elkaar een mening over. Zoon dacht dat de jongen expres met chocolademelk had geknoeid en ik zag een gestyleerde versie van een kind dat zogenaamd genoot van een modderbad en de opdracht erbij had gekregen er eens flink bij te grijnzen. Nou weet ik uit ervaring dat een beeldende boodschap het best werkt als je flink overdrijft of juist alles weglaat om alleen het onderwerp te laten spreken.
Boodschap gelukt zou je dus zeggen. Op mij werkte het averechts en dacht ik iedere keer weer bij het langsfietsen: 'daar heb je dat vieze joch weer'. Zouden anderen ook zo naar zo'n poster kijken? Of zouden ze zich of hun kind juist meteen aanmelden? Want dat is toch eigenlijk de bedoeling. Lekker het hele jaar en in ieder geval de hele zomer naar buiten.
Ik merk bij het bekijken van de foto's die ik ervan maakte dat ik alweer wat milder wordt. Misschien had deze jongen echt lol (buiten) en heeft de stylist(e) helemaal niet met een kwast de modderdruppels op zijn gezicht aangebracht.

9 opmerkingen:

merula zei

haha tja... Volgens mij ook een behoorlijk gestylde foto. Maar goed als je dat even vergeet maakt het mensen (en kinderen) wellicht wel nieuwsgierig!

Anoniem zei

Het is volgende week, 28jun, ook WereldModderdag, daar moest ik steeds aan denken :). En ik zit meer over de term 'Oerrrr' te peinzen, die ik toch wel heel goed vind. Oerhollands, een mooie kreet/grom. Versus de term die 'mijn' clubje heeft bedacht, Scharrelkids dat geen Engels en geen Nederlands is. En ook weer twee groepen die jammergenoeg niet samenwerken aan hetzelfde doel :(

Elma zei

Ik zag de posters ook in Utrecht... tog click ik nu pas op de OERR linkje in je post. Nu ff kijken of het wat is voor mij kinderen!

Helena zei

Het blijft toch het concept van effe gek doen op weg van de pakeerplaats naar het pannenkoekhuis. Maar ja, ik woon in het buitengebied en mijn kinderen zijn alle dagen OERR. Ik denk dat het voor kinderen die ver van de natuur staan best leuk is.

A bird in da hand zei

Het is denk ik best leuk voor kinderen, maar het is erg triest dat dit georganiseerd moet worden. Eerst alles volbouwen en volregelen en dan bedenken dat het toch wel erg goed voor kinderen dat ze in de natuur zijn. Ik heb er een dubbel gevoel over.

Geerte zei

Oh wat grappig, ik had dat ook bij deze poster! Ik vind de kreet "ik wil oerrrr" wel heel leuk maar vind zijn gezicht heel nep, niet een kind dat echt plezier heeft en echt zin heeft in oer maar juist een kind dat in een studio staat en de opdracht kreeg "kijk es oer, nee bozer, tikje naar links, mond ontspannen, kin omhoog."

Unknown zei

Wij zijn lid van Oerrr krijgen dus ook de kaarten, maar ach... eigenlijk zijn mijn kinderen altijd wel buiten, maar er zitten leuke idee├źn bij. De foto vond ik juist wel grappig. Zo kan mijn jongste ook kijken.... maar dan zonder modder ;)

Rianne van der Waals zei

Ik vind de foto te nep! Afleidend waardoor de boodschap een beetje aan mij voorbij was gegaan. Maar goed dat mijn kinderen niet meer tot de doelgroep behoren ;-)

Het is wel een opvallende poster, mijn man en ik hebben het er laatst op de fiets zelfs over gehad!

Marieke zei

;-) heb me ook over de foto verbaasd, geeft niet gelijk het idee dat je dit ook wilt voor je kind maar na jouw post ga ik toch eens kijken op de site, de poster is idd te nep te gemaakt, mijn kinderen zien er na een dag buiten zijn veel leuker uit ;-)