zaterdag 3 april 2010

frambozenmuffins

ingrediënten:
100 g zachte plantenmargarine
75 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder en 2 el melk
1 losgeklopt ei
250 g (bevroren) frambozen

nodig: Oven, papieren cakevormpjes en een bakblik voor 12 muffins

Doe suiker, boter en snufje zout in een kom en klop/mix luchtig, dan melk en ei erbij flink kloppen. meel en bakpoeder er goed doorroeren en vervolgens de frambozen (bevroren en wel) erdoor scheppen. Verdeel het deeg  in de twaalf holtes waarin papieren bakjes zijn geplaatst en bak ze direct 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Ik vraag me alleen af of je nu klimaatvriendelijk gezien eigenlijk wel bevroren frambozen zou moeten gebruiken. Maar ze zijn wel heel erg lekker en ik ben benieuwd of we het redden tot morgenochtend bij het ontbijt

1 opmerking:

mathilde zei

waarom zit er bij mij altijd meer deeg aan de lepels, de mixer, de kom, de keukenkastjes en de vloer ipv in die friemelbakjes...?