vrijdag 4 februari 2011

warmetruienwinkeldag

Vandaag ben ik geridderd met een speldje van een groen hertje. Hart is 'hert' in het Nijmeegs en eenieder die de duurzaamheid een warm hart toedraagt kan in aanmerking komen voor een een Groen Hert. Die kreeg ik (nog?) niet voor groengedoe maar voor mijn oefenoptreden als  aspirant Stoere Vrouw.
Op de valreep werd ik gevraagd mee te doen aan een bliksem-actie ter bevordering van warmwinkelen in Nijmegen door het Klimaatverbond en de StoereVrouwen. We togen met de groene wethouder en medewerkers, cameraploeg van de lokale omroep en fotograaf van de Gelderlander door de Broerstraat en beloonde de winkeliers van Jamin en Pearl voor het klimaatbesparende dichtedeurbeleid wat ze voeren.
Ze kregen een mooi bord op de deur en ook een groen hertje opgespeld door de groene wethouder. Daarna nog een rondje gemaakt waar al veel winkeliers het initiatief hadden overgenomen door eerdere acties van de stoere-mannen-gemeente-medewerkers. Ik kreeg ineens het gevoel dat er hier iets duurzaams gaande is aan zo de rand van Nederland en ben best trots op Nijmegen vandaag.
Thuis hebben we de thermostaat ook wat lager gezet om aan warmetruiendag mee te doen. 18,5°C, maar een half graadje lager dan normaal maar zoon heeft griep en het koud ondanks zijn twee truien. Misschien dat we nog wat warms gaan knutselen, aap heeft al een fijn gepunnikt dasje om en ik heb het hertje op mijn warme vest gespeld.
En ik heb me aangemeld als lid van de StoereVrouwen.


http://www.houddewarmtebinnen.nl/
http://www.klimaatverbond.nl/
http://www.stoerevrouwen.nl/
http://www.flickr.com/photos/warmwinkelen/5415838042/in/photostream/
http://www.warmetruiendag.nl/
http://www.hetgroenehert.nl/

Geen opmerkingen: