maandag 28 februari 2011

plaatpizza

Afgelopen weekend maakten we plaatpizza. De bodem dit keer heel makkelijk met pizzamix waaraan alleen nog wat water en olijfolie werd toegevoegd. Eerder maakten we bodems met broodmix, helemaal zelf met droge of verse gist of allermakkelijkst, kant en klaar uit zo'n half karton half blik verpakking. Die vond ik toch wel wat teveel verpakking hebben. Helemaal zelf is het leukst maar bijna net zo lekker met de pizzabodemmix en handig als je niet veel voorbereidingstijd hebt.
Bedek een bakplaat met bakpapier en de pizzabodem. Maak saus van een blik gepelde tomaten, twee a drie teentjes knoflook, peper, zout en kruiden, pureer met de staafmixer. Smeer over de bodem. Vervolgens hadden we dit keer als beleg: reepjes groene paprika, reepjes zongedroogde tomaat uit olie, mozzarella en geraspte oude kaas en aan één kant ansjovis (lievelingsingredient van man).
Een kleine twintig minuten in de oven op 200°C en klaar is uw plaatpizza.

Geen opmerkingen: