zaterdag 25 juni 2011

brownietaartje (met wat er nog in huis was)

Er is een heleboel gebeurd afgelopen week en het belangrijkste is dat ik de spalk onmiddelijk af moest laten van de chirurg en zoveel mogelijk proberen met mijn rechterhand te doen. Wat een verademing. Het deed me vooral mentaal heel goed. Alhoewel het buigen en de kracht van mijn pols nog minimaal is kan ik wel iets vasthouden en is de tijd aangebroken om echt linkshandig te worden. Dat gaat namelijk alleen goed met inferieure support van rechts. Dus aan de slag met wat ik het allerliefste doe en zeer gemist heb afgelopen weken; koken en bakken.

Klop 100g suiker, snuf zout, 50g cacao en twee flinke eieren schuimig. 100g margarine in klontjes erdoor, licht kloppen. Vervolgens 35g geraspte kokos en 35g gehakte amandelen erdoor roeren daarna 150 g zelfrijzend bakmeel en als het te droog wordt nog een scheutje (soja)melk erdoor. Verdeel goed over een vierkante of ronde bakvorm en bak 20 à 25 minuten in de oven op 170°C.

Zo eindelijk weer eens een lekkere bijdrage geleverd aan de zaterdagavond. Met goed oefenen is amandelen hakken met links goed te doen ;-)

5 opmerkingen:

vlasje zei

Fijn voor je! Opluchting, hè?
Effe wennen en oefenen maar je hebt jezelf weer grotendeels terug!

maarnietvangrijs zei

Fijn dat je weer meer 'bewegingsvrijheid' hebt, veel succes! De brownie ziet er goed uit, mmmmm.....

Jolanda zei

In de taart zit vast een extra, geheime ingredient: blijdschap

Anoniem zei

Je goed kunnen bewegen is heel wat waard. Dat merk ik nu al een jaar omdat mijn armen steeds pijnlijker worden. Intussen weet niemand wat het precies is en modder ik maar wat aan. Geniet van je bewegingsvrijheid en goed oefenen maar. En als dat met brownies maken is, wel zo prettig :)

Anoniem zei

Mmmm, I heart BROWNIES. Ik ga het recept zeker een keer proberen en veel sterkte met de revalidatie van je rechterhand (opeens de spalk weer af... de medische mannen/vrouwen zitten niet op 1 lijn bij jouw behandeling?)