vrijdag 17 juni 2011

handvaardigheden (dwzi…)

Deze week, of liever gezegd vandaag, zag en voelde ik weer voor het eerst sinds ruim vier weken het water van de douche over mijn rechterhand stromen. Dat was zo lekker dat ik, helemaal niet duurzaam, wel ca. een kwartier heb staan douchen.
Ik zal iedereen de enge foto's besparen maar afgelopen dinsdag is het ijzerdraad uit mijn pols gehaald. Ik heb mijn ogen dicht gehouden om niet te hoeven zien hoe met een gewone combinatietang het ding verwijderd werd. Het gaf me het gevoel alsof er op primitieve wijze een kies werd getrokken maar dan uit mijn pols ipv uit mijn kaak. Twee dagen later was de pijn weer goed te verdragen en dat kwam mooi uit want het was meteen tijd voor de eerste revalidatietherapie. Enigzins teleurstellend is opgemeten dat ik ca. 6 a 7° naar voor en achter kan buigen met mijn hand vanuit mijn pols en van links naar rechts is ook nog niet veel soeps. Met de vingers gaat het beter, ondanks de pijn lijken die nog behoorlijk te kunnen wat ze horen te doen. Ik mag alleen de komende tijd nog niet fietsen omdat ik nog niet kan remmen.
En ik mag geen impulsbewegingen maken. Dus gips eraf en een nieuwe op maat gemaakte spalk gekregen. Hulpmiddel nr.6 sinds september vorig jaar. Hopelijk de laatste.
(Ook voor het milieu ;-)) Als alles goed gaat heb ik over een maand of twee 80 a 90% van m'n polsfunctie terug maar dan zonder pijn. Goed oefenen dus.
Om het toch nog een beetje 'groen' te houden deze week heb ik groen klittenband gekozen voor de brace.'Deze week zag ik', DWZI is een vrijdag-initiatief van maandagdaandag en roosrustenregelmaat.

9 opmerkingen:

Anne-Jo zei

Brrr, wat eng, met zo'n tang! Hopelijk heeft alles het gewenste resulaat. Lijkt me wel heerlijk, na zo'n tijd weer water over je arm voelen stromen!

maarnietvangrijs zei

Wat een eng verhaal zeg! Hopelijk gaat het snel beter, niet alleen voor het milieu.... ;)
Bedankt voor je berichtje op mijn blog! Ik zit net jouw blog en je sites te bekijken, want ben je ontzettend creatief en veelzijdig! Ga nog even op mijn gemak neuzen straks. In ieder geval volg ik je!

Groetjes, Sacha (maarnietvangrijs.blogspot.com)

Anoniem zei

Ach jee, het heeft heel wat pijn gedaan van de week! Hopelijk valt het met de revalidatie mee en kun en mag je snel weer 'je ding' doen

Fien zei

Aboe, wat griezelig! Wel fijne groene tape gelukkig.
P.s. Het uilenjong is te bewonderen als je in mijn tekst op de link 'het jong' klikt. Fijn weekend!

Roos zei

Er gaat niets boven groen (én lang douchen). Geniet van je nieuwverworven vrijheden ;-)

Annemiek zei

Wat had je gedaan dan, met je pols? Klinkt niet fijn, met dat ijzerdraad enzo... :(

Handige An zei

ha, wat grappig dat je dan wel voor groen klitteband kiest ;)

Verder heel veel sterkte en goed oefenen natuurlijk!

TweeMeisjes zei

Sterkte

Jolanda zei

Oh, wat erg! Heel veel sterkte.